RSS Feed

Η ΒΙΟΨΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κεραυνός εν αιθρία..

 

Ανδρες που έχουν ηυξημένο προστατικό αντιγόνο  PSA, συνηθως ανησυχουν. Κι ομως η αιτία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της επίδρασης της παρα θυρεοειδούς ορμόνης.

Η αύξηση του PSA δεν είναι αναγκαστικά λόγος για τη διενέργεια βιοψίας του προστάτη.

Η παραθυρεοειδής ορμόνη μπορεί να αυξάνει το PSA  στο αίμα ανδρών που είναι υγιείς.

Ο ρόλος της είναι η ρύθμιση του ασβεστίου

Όσο πιο ψηλά ειναι τα επίπεδα της στο αίμα, τόσο πιο αυξημένο ειναι το PSA. Σε άνδρες που εχουν επίπεδα παραθυρεοειδούς ορμόνης στα άνωτερα όρια  το PSA μπορει να ειναι αυξημένο κατά 43%.

Τα αυξημένα επίπεδα του PSA, θεωρήθηκαν από παλαιότερα, ως πιθανή ένδειξη καρκίνου του προστάτη χ ω ρ ί ς  αυτό να είναι παθογνωμονικό.(σύμπτωμα μιας νόσου στο οποίο μπορεί να στηριχθεί μια διάγνωση)

Οι α υ ξ ή σ ε ι ς   του PSA που προκαλεί   η παραθυρεοειδής ορμόνη μπορεί να είναι η αιτία να διενεργούνται αχρείαστες βιοψίες  σε πολλούς άνδρες.Επιπρόσθετα οι αχρείαστες βιοψίες είναι δυνατόν να οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις σε αχρείαστες θεραπείες.

Το PSA α ν ι χ ν ε ύ ε ι   οποιαδήποτε δραστηριότητα του προστάτη  και όχι μόνο τον καρκίνο. Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι παράγοντες που προκαλούν αύξηση του PSA όπως ειναι η  φλεγμονή ,η μ ό λ υ ν σ η   και

η καλοήθης υπερπλασία , κατι πολυ συχνο στους ανδρες,  μετα τα 65. 

Σε περιπτώσεις που τα επίπεδα του PSA είναι αυξημένα τότε ανάλογα με την ηλικία ,τη δακτυλική εξέταση του προστάτη και το διορθικό υπερηχογράφημα , ο ασθενής παραπέμπεται συνήθως για βιοψία.

Το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες , με την αύξηση της ηλικίας τους,  αναπτύσσουν συχνά μικρο σκοπικούς καρκίνους  εντός του προστάτη.  Οι μικροσκοπικοί αυτοί καρκίνοι είναι χωρίς σημασία

Εάν η βιοψία δ ε ν   γινόταν, οι ασήμαντοι αυτοί καρκίνοι, που ουδέποτε θα εξελίσσονταν σε θανάσιμο καρκίνο του προστάτη,δεν θα ανακαλύπτονταν ποτέ.

Ωστόσο επειδή το ανιχνευτικό τεστ μέτρησης του PSA γίνεται τ ό σ ο  σ υ χ ν ά , όλο και περισσότεροι άνδρες υποβάλλονται σε βιοψία.  

 

ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ..ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΑΝΟΗΤΟΥ..

 

Οι περισσότεροι άνδρες όταν μάθουν από το γιατρό τους ότι έχουν καρκίνο του προστάτη  επιλέγουν να κάνουν θεραπεία ακόμη και όταν μπορεί να μην είναι αναγκαίο.

Υπολογίζεται ότι  μ ό ν ο   σε 1 για κάθε 6 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη που βρίσκει η βιοψία, υπάρχει καρκίνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο ε ά ν  αφηνόταν χωρίς θεραπεία.

Για τους λόγους αυτούς, τα ψηλά ποσοστά βιοψιων που γίνονται σήμερα οδηγούν σε πέρα του αναγκαίου θεραπείες για καρκίνο του προστάτη.

 

 

male-depression-01-af

 

 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί αυξημένο αριθμό επιπλοκών εξαιτίας της θεραπείας όπως ειναι

α κ ρ ά τ ε ι α  ούρων. 

Τα νέα αυτά δεδομένα είναι σε θέση να βοηθούν  καλύτερα τους γιατρούς να βρίσκουν τους άνδρες εκείνους, που χρειάζεται να παραπέμπουν για βιοψία και εκείνους που δεν το χρειάζονται.  

Είναι πιθανόν σε πολλούς άνδρες με αυξημένο PSA, ο λόγος να είναι η αυξημένη παραθυρεοειδής ορμόνη και ό χ ι  ο  καρκίνος του προστάτη.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για α κύτταρα των παραθυρεοειδών αδένων

 

 

Η παραθυρεοειδής ορμόνη ,παράγεται από τους παραθυρεοειδεις αδένες, πίσω από το θυρεοειδή και σε επαφή μαζί του. Ερευνες έδειξαν ότι η παραθυρεοειδής ορμόνη δυνητικα,  προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων καρκίνου του προστάτη.

Η έρευνα των γιατρών από τις ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Wake Forest και Wisconsin-Madison, είναι η πρώτη που δείχνει ότι η παρα θυρεοειδής ορμόνη είναι επίσης ικανή να προάγει  την ανάπτυξη καρκινικων κυττάρων  σε άνδρες χωρίς καρκίνο του προστάτη.

Κατοπιν ολων τουτων, ειμαστε διπλα  προσεκτικοι πριν επιχειρησουμε οτιδηποτε.

Εννοειται πως παντα η προληψη ειναι η πλεον σοφη και ανωδυνη λυση.Δυσκολη επιλογη, δεν αντιλεγω, αλλα σωστη.

Χαιρετε.

 

 

 

 

 

σ.σ. Γιατι καστανα;

Απλα, ο προστατης σας ειναι σαν καστανο σε μεγεθος, αφ ενος αφ ετερου τα καστανα ειναι πολυτιμα για τον προστατη, σαν προληψη, με μια προϋποθεση οτι δεν κανουμε καταχρηση   του ουροποιοτικο-γενετικου μας συστηματος.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: