RSS Feed

ΤΡΩΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ..ΒΟΗΘΟΥΝ..

Αποτέλεσμα εικόνας για βινεγκρετ

cf83ceb1cebbceaccf84ceb1-kosmaser

 

 

Μια σαλάτα θα σας προτείνω, που βρίσκεται έξω απο τα συνηθισμένα:

2-3 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΎΛΙ
2 ΦΥΛΛΑ ¨ΣΑΛΑΤΑ¨ ή ΑΙΣΜΠΕΡΓΚ


2-3 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ
ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΡΙΟ

 


1..ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


1 ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


2-3 ΚΑΡΥΔΙΑ


2-3 ΑΜΥΓΔΑΛΑ


2 ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ
1 ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ


ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΛΑΔΙ.


Αυτά είνα τα υλικά μας.
Κόβουμε το μαρούλι ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ, (το μαχαίρι προκαλεί οξείδωση και καταστροφή του μαρουλιού, εκτος κι αν διαθετουμε απ αυτα τα συγχρονα…κεραμικα..).Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεραμικα μαχαιρια

Τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια, τό ίδιο και τα φρούτα μας.Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μπώλ με ένα περίεργο ..συνοθύλευμα γεύσεων και ενέργειας.Χτυπάμε σε ένα ποτήρι το λάδι μας με λίγο νερό και ( σε όσους αρέσει ένα κουταλάκι μουστάρδα dijon, και λίγο Tabasko.

Ta τελευταία, διεγείρουν μαγικά τους υποδοχείς των φυσικών μας ενδορφινών στον εγκέφαλο, προκαλώντας γρήγορα μαζί με την γευστική πληρότητα και ΚΟΡΕΣΜΟ).Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μίγμα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε για λίγο να ησυχάσει.

Την τρώμε με λίγο πλήρες ψωμάκι, φασόλια ξερά σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.Αν ΑΝΑΜΕΣΑ στο γεύμα μας, καταπιουμε και ένα κουταλάκι ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ( λιπαρό οξύ μακράς αλυσσίδας ανθρακα ω3), τότε έχουμε ένα απολύτως ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ γεύμα, όπου κυριαρχούν οι υδατάνθακες χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου, και τα υψηλης αξίας λίπη( ελαιόλαδο, αμυγδαλα, μακαντάμια, καρύδια), και φυτικές πρωτεϊνες (φασόλια).
Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με οποιοδήποτε άλλο φαγητό, ή και , γιατί όχι ΜΟΝΗ ΤΗΣ..

Θα ενθουσιαστείτε..

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Αλλη μια ανοιξιάτικη συνταγή , Που Ταιριάζει Με Τη Σαλάτα
 γίνεται πανέυκολα με τον ατμομάγειρά μας σε 20-30 λεπτά,
 και είναι χορταστική, πεντανόστιμη,
 απόλυτα ισορροπημένη
 ( 40% πρωτεϊνη, 30% υδατάνθρακες, 30% λίπος).
 Μην ξεχνάμε, τα καλαμαράκια είναι υγειινά,
 και χρειάζονται μόλις 7-10 λεπτά να γίνουν στον ατμό.
 Εξ άλλου Ο Καλλίτερος Τρόπος Να Φάει Κανείς Την Πατάτα
 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ,.
Για το μπροκολο δεν λέω τίποτα ,
 σ όλους είναι γνωστές οι  του ιδιότητες.
 Φυσικά το εξαιρετικό παρθένο λάδι συμπληρώνει
 τη γευστική απόλαυση.
 Προσωπικά αγαπώ το λάδι Μυτιλήνης,
 για τη γεμάτη γεύση του,
 πλημυρισμένη απο τα αρώματα του αρμιρικιού, της μέντας,
 και της αγριομυρτιάς.
Δοκιμάστε το.
 
http://kosmaser.pblogs.gr/tags/kalamarakia-ston-atmo-gr.html
250 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
150 ΓΡΑΜΜ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
3 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ
 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
 
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, ή τα παίρνουμε
 έτοιμα καθαρισμένα, και τα κόβουμε
 Ετοιμάζουμε τις πατάτες (κυδωνάτες).
 Βάζουμε τις πατάτες, το μπρόκολο, και τα μυρωδικά στον ατμομάγειρα.
 Βάζουμε τον χρονοδιακόπτη στα 30 λεπτά.
 Αφού περάσουν 20 λεπτά, ανοιγουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
 Σ ένα ποτήρι βαζουμε το λάδι με λίγο λεμόνι, λίγο μπαλσάμικο,
 μουστάρδα dijon(καυτερή), λίγο νερό,
Και τα Ανακατεύουμε Καλά Να Γίνουν Γαλάκτωμα.
Περιχύνουμε τις πατάτες και το μπρόκολο με το λαδολέμονο,
 και το αφήνουμε για λίγα λεπτα να το απορροφήσει.
 Μαζί Με Τη Σαλάτα Μας,
 Έχουμε Μια Γευστική ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΓΕΙΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ
 Διατροφική Πρόταση Για Τα Μεσημέρια Του Σαββατοκύριακου.
 Αποτέλεσμα εικόνας για βινεγκρετ

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: