RSS Feed

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

https://i1.wp.com/s.enet.gr/resources/2010-03/3557502-thumb-medium.jpg

 

 

 

 

Mαθαινουμε να τρωμε..λιγωτερο ζουμε περισσοτερο .Οι  πίθηκοι, Ζουν Πολύ Περισσότερο  οταν η Διατροφή Τους Περιέχει Λιγότερες Θερμίδες,σε σύγκριση με αυτούς που εχουν διατροφή πλούσια σε θερμίδες. Αρουραίοι πειραματόζωα διατρεφομενοι με Περιορισμένο Αριθμό Θερμίδων, Μπορούν Να Ζήσουν Και Μέχρι 40% Περισσότερο Απ’ Ότι Συνήθως Αναμένεται.

Η συγκεκριμενη διατροφή, προκαλεί στους οργανισμούς των ζώων αυτών,  3 Αλλαγές,που μπορούν να μετρηθούν και να αποτελέσουν δείκτες παρακολούθησης του φαινομένου αυτού.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ,

Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΙ  

Η DHEAS  μια θαυμαστή ορμόνη, που μας δείχνει την ταχύτητα   γ ή ρ α ν σ η ς του οργανισμού.

Ελεγχοντας την κορτιζολη και τη DHEA-S. Βλέπουμε, αναλογα με τα αποτελέσματα, πόσο γρήγορα γερνάμε .

 

 

 

 

 

 

 

Οι μελέτες έδειξαν ότι ανδρες με λιγο φαγητο είχαν χαμηλοτερη θερμοκρασία σώματος, οπως και  επίπεδα ινσουλινης στο αίμα και  υψηλοτερα  επίπεδα της ορμόνης  DHEAS.

Αυτοι ζουσαν περισσοτερο Να σημειωθει οτι η ορμονη DHEAS, μειωνεται Στο Αιμα Με Την Αυξηση Της Ηλικιας.

Ο περιορισμος των Θερμιδων φαινεται Ότι: αναστελλει την μειωση της ορμονης αυτης στο αιμα,και σχετιζεται Με Την Αυξηση Της Διαρκειας Της Ζωης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ίδια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε 60 πιθήκους ηλικίας από 5 έως 25 ετών που άρχισαν να παρακολουθούνται από το 1987.Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιους μηχανισμούς η μείωση του αριθμού των θερμίδων προκαλεί τα βιολογικά αυτά φαινόμενα και γιατί αυξάνει τη διάρκεια ζωής τόσο στους ανθρώπους όσο και στα πειραματόζωα.Παράλληλα το ερώτημα που τίθεται είναι:

Κατά πόσο θα μπορούσαμε να επηρεασουμε τους 3 αυτους δείκτες, διατηρωντας τη διατροφη μας οπως παλια. Εκείνο που μπορούμε στα σίγουρα να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, είναι Να περπαταμε καθημερινα.Περιμένοντας όμως κάτι πιο συγκεκριμένο τρωμε σωστα και με αυτοσυγκρατηση και ταυτόχρονα περπαταμε γρηγορα, καθημερινα, οχι για πολυ, 10-20 λεπτα καθε μερα, οποια ωρα μπορουμε, αλλα περπαταμε Χαιρετε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για περπαταμε

 

 

 

 

 

 

Οσο λιγωτερο τρωμε, τοσο περισσοτερο ζουμε.Γνωριζουμε από πολλά χρόνια, ότι οι  πίθηκοι, Ζουν Πολύ Περισσότερο  Όταν Η Διατροφή Τους Περιέχει Λιγότερες Θερμίδες,σε σύγκριση με αυτούς που εχουν διατροφή πλούσια σε θερμίδες. Ακομα ποντικοί και αρουραίοι πειραματόζωα διατρεφομενοι με Περιορισμένο Αριθμό Θερμίδων, Μπορούν Να Ζήσουν Και Μέχρι 40% Περισσότερο Απ’ Ότι Συνήθως Αναμένεται.Η συγκεκριμενη διατροφή, προκαλεί στους οργανισμούς των ζώων αυτών,  3 Α λ λ α γ έ ς,που μπορούν να μετρηθούν και να αποτελέσουν δείκτες παρακολούθησης του φαινομένου αυτού. ΟΙ 3 ΑΥΤΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ; 

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ,

Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΙ  Η DHEA

ή άλλως : Δεϋδρο-επι-ανδροστερόνη μια θαυμαστή ορμόνη, εν πολλοίς περιφρονημένη απ τον ιατρικό κόσμο, που όμως μας δείχνει την ταχύτητα γ ή ρ α ν σ η ς του οργανισμού μας Ελεγχοντας την ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ ΚΑΙ DHEA-S.Βλέπουμε, αναλογα με τα αποτελέσματα, πόσο γρήγορα γερνάμε Αυτοί που είχαν μια διατροφή που Δεν Ξεπερνούσε Τις 2.300 Θερμίδες ημερησίως,θεωρούνταν ότι είχαν μια διατροφή με περιορισμένο αριθμό θερμίδων.

 

 

Οι μελέτες έδειξαν ότι ανδρες με λιγο φαγητο είχαν: χαμηλοτερη θερμοκρασία σώματος, οπως και  επίπεδα ινσουλινης στο αίμα και  υψηλοτερα επίπεδα της ορμόνης  DHEAS. Αυτοι ζουσαν περισσοτερο 

Να σημειωθει οτι η ορμονη DHEAS, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Στο Αιμα Με Την Αυξηση Της Ηλικιας.

 

 

Η Μειωση Των Θερμιδων Στη Διατροφη Φαινεται Ότι: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ Και Συσχετιζεται Με Την Αυξηση Της Διαρκειας Της Ζωης.

 

 

 

Τα ίδια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε 60 πιθήκους ηλικίας από 5 έως 25 ετών που άρχισαν να παρακολουθούνται από το 1987.Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιους μηχανισμούς η μείωση του αριθμού των θερμίδων προκαλεί τα βιολογικά αυτά φαινόμενα και γιατί αυξάνει τη διάρκεια ζωής τόσο στους ανθρώπους όσο και στα πειραματόζωα.Παράλληλα το ερώτημα που τίθεται είναι:Κατά πόσο θα μπορούσαμε να ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ τους 3 δείκτες: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, DHEAS, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.Εκείνο που μπορούμε στα σίγουρα να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, είναι Να ασκούμαστε Τακτικά.Περιμένοντας όμως κάτι πιο συγκεκριμένο τρωμε σωστα και με αυτοσυγκρατηση και ταυτόχρονα περπαταμε γρηγορα, καθημερινα, οχι για πολυ, 10-20 λεπτα καθε μερα, οποια ωρα μπορουμε.αλλα περπαταμε Χαιρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για περπαταμε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: