RSS Feed

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ..

Τώρα το χειμώνα,όλοι ζητάμε ένα  ζεστό, νόστιμο

και το κυριότερο ισοροπημένο σε

πρωτεϊνη, υδατάνθρακες και λίπος φαγητό.

Σας δίνω τη συνταγή μιάς πανεύκολης ψαρόσουπας,

που μπορεί να κάνει κανείς σε ελάχιστο χρόνο και που

είναι ιδανική σε περιεχόμενη πρωτεϊνη, υδατάνθρακες,

αντιοξειδωτικά, και μονοακορεστο λίπος.

Θα χρειαστούμε:

4 μπακαλιαράκια,


2 1/2 κρεμμύδια κόκκινα,


2 σκελίδες σκόρδο,

μαϊντανό, σέλινο,ντοματάκια ψιλοκομμένα ,


4 κουταλιές λάδι, και

μία κουταλιά της σούπας ρύζι καρολίνα.


Στην κατσαρόλα ατμου, βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό, λίγο αλάτι, το σέλινο και τα ψάρια.

Μολις μας βγάλει ατμό χαμηλώνουμε στο 1 και βράζουμε για 10 λεπτά.


Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα , βγάζουμε τα ψάρια και τα καθαρίζουμε.

Εχουμε κόψει τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι, τα κρεμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τη ντομάτα.

Αλλο ένα λεπτό και είμαστε έτοιμοι.

Βάζουμε το καθαρισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια ,

το σκόρδο, τη ντομάτα και το ρυζάκι μας,

τη κλεινουμε και μετά το σφύριγμα του ατμού ,

βράζουμε για 5 λεπτά.

Κλείνουμε τη κουζίνα και αφήνουμε τη σούπα μας

να ηρεμήσει για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε τη κατσαρόλα, βγάζουμε τα ψάρια,

προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με λεμόνι,

και απολαμβάνουμε μια απίθανη σούπα,

η οποία περιέχει σε αναλογία:

40% πρωτεϊνη, 20% υδατάνθρακα και 20% λίπος.


Η σουπα αυτή έχει υπέροχη γεύση, ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΛΙΠΟΣ, και είναι απόλυτα υγειινή.

Καλή όρεξη.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. HΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ

    Καλησπέρα,

    Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή κατανάλωση πολλών ή λίγων θερμίδων έχει το αυτό αποτέλεσμα. Δεν αδυνατίζουμε.
    Και βέβαια η χαλάρωση απλώνεται όπως η φλούδα απο πορτοκάλι όλο και περισσότερο.

    Να είσαι καλά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: