ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠOΝΟΥΣ..

Το  ι χ θ υ έ λ α ι ο 

Ανήκει στην κατηγορία των  απαραιτητων  λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα.Το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας. Ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίς την παρουσία του προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα,τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι :

χωρις Ω3 λιπαρα οξέα , το σώμα – σε κυτταρικό επίπεδο- καταρρεει με  ο,τι αυτο συνεπαγεται.Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρευσης είναι ότι: το ιχθυέλαιο ουσιαστικά, ελεγχει   την συμπεριφορά των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος.Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα, μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα.

Τα ω3 λιπαρά οξέα  

Ρυθμιζουν τις βίαιες φλεγμονωδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα.

Ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, και  

Καθορίζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες ,δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα.

Τα Ω3 απαραιτητα λιπαρα οξεα μακρας αλυσσιδας ανθρακα.Είναι μακρές αλυσσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια: σαρδελλα, γαυρο αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στο ελαιολαδο. 

Διακρίνονται σε δύο τύπους:

Το ΕΡΑ Εικοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα,και  το DHA Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα.Εκτός απ τα ψάρια , μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο  ιχθυελαιο. Τα ω3 λιπαρά οξέα καταπολεμουν

Φλεγμονες γενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις, και δινουν πονο.Στις Αρθρωσεις Και Στο ΒλενογονοΤου Εντερου.Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας, συγγενικού με τα ω3 τα ω6 λιπαρά   οξέα που βρίσκονται στα φυτικα λαδια,καλαμποκελαιο, ηλιελαιο Η παρουσία DHA στον εγκέφαλο,διευκολύνει τη σεροτονίνη στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.

Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες.

Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρωνεται.

Αυτό σημαίνει διαταραχες στη διαθεση στη συγκεντρωση στη μνημη στη προσοχη στη συμπεριφορα.

Τα ω3 λιπαρα οξέα ειναι σημαντικα για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου: στα εμβρυα,στα βρεφη στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους.

Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν  ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες και η αιτία είναι κακη λειτουργια του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός.

Το ιχθυέλαιο μπορει να ρυθμίσει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών.

Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10 χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο, λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα. Σημερα, κορυφαίοι ερευνητές βεβαιωνουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Αν ασκούμεθα δηλαδη αν περπαταμε καθημερινα 30 λεπτα,με γρηγορο βηματισμο,θα αυξησουμε την HDL και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων προς HDL να είναι ,όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα τοτε τα μόρια της LDL κακής χοληστερίνης, θα μοιάζουν με μεγάλες , αφράτες μπάλες, που δεν προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν. Αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 4 Τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, και τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας  την αθηρωματική πλάκα .

Τα Ω3 λιπαρά οξέα μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,μια και ελεγχουν την φλεγμονη , το ιχθυέλαιο βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα.

Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ

Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο: ποσο ιχθυελαιο πρεπει να παιρνουμε. Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως , σαρδέλλα, γαύρο , τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3 λιπαρά οξέα.

Ισως η λήψη απο ολους μας 300-600mg ιχθυελαίου να βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών. Πόσο ασφαλές είναι το ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;

Ο ΔρLift καθηγητής στο Harvart  δηλώνει κατηγορηματικά ότι: Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά.Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαριά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους. Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς.

Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και χωρις  να  γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο.Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο.

Αυτα τα λιγα και κατατοπιστικα.

Χαιρετε

© https://kosmaser.wordpress.com/ © 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Καλησπέρα σας. Η αδερφή μου, που είναι 17 ετών, παρουσιάζει το φαινόμενο Raynaud από την αρχή της εφηβείας της (για άγνωστους λόγους). Θα ήθελα να ρωτήσω αν το ιχθυέλαιο έχει θέση εδώ και υπό ποιες προϋποθέσεις. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν το σύμπτωμα αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που έχει ή την ετεροζυγωτία στον παράγοντα Leiden ή το συνδυασμό τους. (Είναι αυτά επαρκείς αιτίες του;). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση σας.

  3. Έχω ολική 205, HDL 45, LDL 144 ΚΑΙ τριγλυκερίδια 105…είμαι γύρω στα 105 κιλά 30 χρονών. Κάνω ποδήλατο και τρέχω αλλά όχι συστηματικά λόγω δουλειάς και περιορισμένου χρόνου. Πήρα το »pure fish oil 1100 mg» της »Lamberts» αλλά να πω την αλήθεια το σκεύτομαι να το πάρω ή όχι. Είναι καλό το συγκεκριμένο? Γιατί δυστυχώς δεν το έψαξα και πολύ. Πρέπει να παίρνω και από την τροφή ω3 ή αρκούν οι κάψουλες και με κακή διατροφή θα έχει αντίθετα αποτελέσματα? Ευχαριστώ…

  4. Φίλε Λεωνίδα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την γ-GT σου. Το 132 είναι τσιμπημένο, και θα πρέπει να αξιολογηθεί απο ειδικό παθολόγο, ή απο ένα καλό Νοσοκομείο.Για ιχθυέλαιο έχουμε χρονο μετά..

  5. Καλησπέρα σας
    Εχω την γ-GT 132
    την HDL 44
    την LDL 170
    την ολική 245
    τριγλικερίδια 155
    θα παρακαλουσα να με συμβουλεύσετε αν πρέπει να πέρνω ιχθυέλαια φυσικά ή από αιθυλεστέρα Ω3 και σε ποία δοση.
    Είμαι 63 ετών και βαρος 75 κιλά.
    Ευχασρισώ

  6. Αγαπητή Κατερίνα, είσαι ακριβεστατη.Θα παίρνεις μουρουνέλαιο Νοέμβριο,Δεκέμβριο, Ιανουαριο, κι όλους τους άλλους μήνες ιχθυέλαιο, κανονίζοντας τη δόση, αναλογα με τον λόγο των τριγλυκεριδιων σου προς την καλή σου χοληστερίνη, και νάσαι σίγουρη πως όταν φτάσεις, με το καλό, την ηλικία της μητέρας σου ( που σίγουρα δεν γνωρίζει το ιχθυέλαιο, γιατί αν το έπαιρνε δεν θα βασανίζονταν απο οστεαρθρίτιδα..Η οστεοπόρωση είναι αλλο πράμα) δεν θάχεις κανένα απ τα προβλήματά της. Θα σου πρότεινα να διαβασεις με μεγάλη προσοχή το Θέμα της αφυδάτωσης. Οι περισσότερες γυναίκες, στην ηλικια σου, είναι αφυδατωμένες και δεν το γνωρίζουν..http://kosmaser.blogspot.gr/2013_12_01_archive.html

  7. Καλημέρα! Είμαι 28 ετών, υγειής, αλλά λίγο αδύνατη και αρκετά ευαίσθητη σε διάφορα κρυώματα. Έπινα μουρουνέλαιο μικρή, μας το έδινε η μαμά κλασικά γιατί κάνει καλό…τώρα μετά από χρόνια-η μαμά μου 53 ετών υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό και έχοντας κάνει κι εγω εξετάσεις αίματος, τυπικότατη κάθε 2 χρόνια, η βιταμίνη D είναι πάντα στο όριο… Ο γιατρός μου είπε, ότι απλά δεν την απορροφά ο οργανισμός μου.Η μαμά μου φοβάται… μήπως παθω τα ίδια όταν μεγαλώσω. Πέρυσι λοιπόν, αγόρασα μετά από πολλά χρόνια-ίσως και 13-το μουρουνέλαιο από το φαρμακείο το γνωστό της …. το ήπια για 3 μήνες περίπου το χειμώνα και στις εξετάσεις που έκανα αργότερα του αίματος καθότι είχαν παρέλθει 2 χρόνια, η βιταμίνη D είχε αυξηθεί σημαντικά.
    Η ερώτηση μου είναι η εξής: Να συνεχίσω να παίρνω μουρουνέλαιο, γιατί μπερδεύτηκα με το ιχθυέλαιο -3 μήνες κάθε χειμώνα και ανάμεσα στο φαγητό;;;

  8. Αγαπητή φίλη,η διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά είδη, είναι περίπου όπως ,ας πούμε επιλέγεις και τρώς , στην εποχή τους, αυτές τις υπέροχες, μικρές, αφάνταστα γευστικές και αρωματικές φράουλες ( αν τις βρείς, ή σου τις προσφέρουνε..) κι απ την άλλη αγοράζεις αυτές τις εντυπωσιακές, ευμεγέθεις, γευστικές, φράουλες υδροκαλλιέργειας ( Μανωλάδος)..Καί τα δύο είδη, σε γενικές γραμμές είναι ίδια.Η διαφορά είναι οτι το πρώτο είναι το πραγματικό, ενώ το δεύτερο είναι ΣΑΝ το πρώτο. Δεύτερο παράδειγμα..Εχουμε το παγωτό, που φτιαχνεται με φρέσκο γάλα, κρέμα, ζάχαρι, κλπ. κι απ την άλλη αυτό που λέμε και γράφουνε ΣΑΝ παγωτό ( το λένε ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ)..Έχει την ίδια γεύση, απλά δεν είναι παγωτό..Αρα κατάλαβες περίπου τη διαφορά, πιστεύω αναμεσα στα δύο προϊοντα.Η ποσότητα τώρα του ιχθυελαίου, που θα πρέπει να πάρει κανείς, εξαρτάται απο τον λόγο των τριγλυκεριδίων του, προς την καλή χοληστερίνη του. Αυτός θα πρέπει να πλησιάζει την…μονάδα. Αν όντως έτσι συμβαίνει, τότε η δόση…ασφαλείας, ή συντήρησης, είναι ένα κουταλάκι του γλυκού το μεσημερι ανάμεσα στο φαγητό.Απλά γνώριζε πως για να είσαι ήσυχη..δεν διακόπτεις τη λήψη του, αλλά συνεχίζεις να το παίρνεις σε μόνιμη βάση..Καλό χειμώνα. Κοσμας Σερ.

  9. Καλησπέρα.
    Ημέγιστη δόση του omacor είναι 4 κάψουλες την ημέρα – σε κάποιον που παίρνει 2 κάψουλες omacor ποια είναι η αντιστοιχία με το maxepa που η μέγιστη του δόση είναι 5 κάψουλες 2 φορές τη μέρα?
    Σε υγρή μορφή το maxepa είναι 10 ml 2 φορές τη μέρα?

    Ευχαριστώ.

  10. Αγαπητέ φίλε,το ιχθυέλαιο ελέγχει μέσω του αίματος τη διαδικασία δημιουργίας των προσταγλανδινών.Η ακμή είναι μια πολυπαραγοντική νοσηρότητα, στην οποία εμπλέκονται αρκετοι μηχανισμοί.Ειδικά για την περίπτωσή σου το πρώτο λόγο έχει ένας καλός δερματολόγος ( προτείνω τα απογευματινά ιατρεία του ¨Συγγρού¨) Μετα την δερματική αντιμετώπιση , τα ξαναλέμε.

  11. Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα να μάθω αν το ιχθυέλαιο βοηθά στις περιπτώσεις φλεγμονών του δέρματος, όπως είναι η ακμή.
    Ευχαριστώ.

  12. Επιπλέον εδώ αναφέρετε πως απαγορεύεται να το πάρουμε για περισσότερους από δύο μήνες το χρόνο!!!! Εγώ που δεν τρώω τίποτε από θαλασσινά κ ψάρια μπορώ να το πάρω για περισσότερο;

  13. Είμαι 30 ετών κ γεννήθηκα με δυσανεξία στα ψάρια! Επομένως έχω να φάω από τα 7 μου πού το ανακάλυψαν! Πριν λίγες μέρες ξεκίνησα το μουρουνελαιο! Τι επιπτώσεις μπορεί να έχω στον οργανισμό μου από την έλλειψη θαλασσινών στα Τόσα χρόνια κ πόσο μπορεί να με βοηθήσει τώρα αυτή η αλλαγή; Να ενημερώσω πως δεν έχω φάει ποτέ μου θαλασσινά κ ψάρια έφαγα ελάχιστες φορές μέχρι πού ανακάλυψαν πως με πειράζει πριν από 23 χρόνια!

  14. kosmaser@hol.gr. Στείλε μου ένα e.mail.

  15. Ευδοξια Σπυριδοπουλου

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ..

  16. Αγαπητή φίλη, οταν απευθύνεσθε σ έναν σοβαρό δικτυακό τόπο, αναφεροντας ένα πρόβλημα που σας απασχολεί, πρέπει να συνηθίσετε να βάζετε την…υπογραφή σας..κι όχι μια ψευτικη ηλεκτρονική διεύθυνση, διαφορετικά δεν θεωρείται έγκυρη η πρόθεσή σας.Την απάντησή μου την έστειλα στην ηλεκτρονική διέυθυνση που δηλώσατε, και επεστράφη ως ανύπαρκτη.Λυπάμαι.

  17. Ευδοξια Σπυριδοπουλου

    Καλησπερα σας,
    Συγχαρητήρια για την σελιδα σας ….
    Ηθελα να σας ρωτησω, διαβαδα στο ….. ότι το μουρουνελαιο κανει καλο για τις φλεβιτιδες …
    Εγω είμαι 36 χρονών απο μικρη εχω κιρσους και πολλη φλεβιτιδα στα ποδια, λογω κληρονομικοτητας αλλα και ορθοστασιας .
    Έχω ξεκινησει ……

    Σας ευχαριστω πολυ.

  18. Εγώ πρώτα θα θεράπευα το σχετικό σύνδρομο, στη συνέχεια θα εύρισκα που οφείλεται η δυσκοιλιότητα ( υπέρτονος εσω σφιγκτήρας) και μετα θα συζητούσα για το ιχθυέλαιο..

  19. Το ιχθυελαιο βοηθα στην περιπτωση του ευερεθιστου εντερου και της δυσκοιλιοτητας;
    Ευχαριστω.

  20. Γιώργο, σου απήντησα στο mail που έστειλες.

  21. Καλημέρα και από μένα! Εδώ και 4 χρόνια ταλαιπωρούμαι απο μη αλκοολικη λιπώδη διηθηση του ήπατος και μαζί με αυτό έπαθα μια βαρβάτη παροξυσμικη κολπική μαρμαρυγή πρίν ένα χρόνο για μία και μόνο φορά από τότε. Έκοψα καφέδες (για την καρδιά) που μάλλον την προκάλεσαν αλλά σπάνια εμφανίζονται πλέον μονο μερικές αρρυθμίες. Είμαι 90 κιλά 27 χρονών και η γGT πηγαινοέρχεται αυτά τα χρόνια από 150-200. ALT 50-70 , AST 30-40. Τα τριγλυκερίδια 160-280, chol 200-230 και έρχεται η ερώτηση. Ένας γιατρός μου πρότεινε omacor ενώ άλλος αμπούλες ιχθυέλαιο. Ποιά η γνώμη σας; Αν μπορείτε στείλτε μου και προσωπικό μήνυμα με εμπορικές ονομασίες που θεωρείτε καλύτερες. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το blog.

  22. Αγαπητή φίλη, η διεθνής βιβλιογραφία θεωρεί χρήσιμη ( έως ωφέλιμη) τη λήψη ιχθυελαίου , σε ασθενείς με ΙgA νεφροπάθεια. Κατόπιν τουτου, με τη συμβουλή του γιατρού σας, μπορείτε να πάρετε ιχθυέλαιο.

  23. Καλησπέρα σας,

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν το ιχθυέλαιο βοηθά ανθρώπους που πάσχουν από νεφρωσικό σύνδρομο.

    Ευχαριστώ

  24. Κώστα, κατ αρχάς δίαβασε λίγα για το ουρικό οξύ ΕΔΩ:https://kosmaser.wordpress.com/?s=%CE%97+%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%91
    Κι αφού ενημερωθείς θα ρωτήσεις τον γιατρό που σου χορήγησε θεραπεία ( αν κάνεις θεραπεία) κι αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου επιτρέψει ή απαγορεύσει να τρώς…ψάρια. Για το ιχθυέλαιο πάλι ο γιατρός που γνωρίζει τις τιμές των τριγλυκεριδίων σου θα σου πεί σχετικά..

  25. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ

    ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ.
    ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ.
    ΠΡΕΠEΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ;

  26. To LIPEMIA απλά έχει αρκετα έκδοχα ( Acacia, Banana Flavor, Citric acid, Ethyl Parahydroxybenzoate Sodium, Guar Galactomannan, Propyl Parahydroxybenzoate, Propyl Parahydroxybenzoate Sodium, Saccharine sodium, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin Α, Water purified) προκειμένου να γίνει ευληπτο. Το ΜΑΧΕΡΑ έχει δυσάρεστη γεύση, αλλά είναι σκέτο..Η τιμή πλέον είναι ίδια, γύρω στα 17 ευρώ. Αρα εσύ αποφασίζει..

    Πηγή: http://www.galinos.gr

  27. to lipemia ειναι καλο η να παρω το maxepa;

  28. Μια καλησπερα σε ολη τη παρεα και καλη χρονια με υγεια και ευτυχια,οσο γινεται περισσοτερο στις δυσκολες μερες που βιωνει ο τοπος μας.Βασικα να πω «ευχαριστω» στον «Kosmaser»,που με οδηγο τις διαφορες σημαντικες πληροφοριες γενικα για την υγεια ,με εβαλε στον κοσμο των Ω3! Ιχθυελαια παιδια και σωστη διατροφη,και τα περισσοτερα προβληματα υγειας θα ειναι παρελθον.Λιγο περπατημα και ληψη 1~2gr Ω3 καθημερινα,ειναι ενα μεγαλο δωρο για την υγεια μας.
    Ευχαριστω και παλι «Kosmaser,νασαι καλα»

    Xρηστος.

  29. Υπαρχει σε τιμή 3-5 ευρώ, μόνο που η περιεκτικότητα σε ΕΡΑ και DHA είναι πολύ χαμηλη..Για λόγους δεοντολογίας, δεν μπορώ να αναφέρω την ονομασία του σκευάσματος.Πάντως μην σταμαησεις να παίρνεις κάποια μορφή Ω3 λιπαρών οξέων.

  30. Να ειστε καλα για τοι χρησιμες γνωσεις που μας δινετε Θελω να μαθω εαν υπαρχει καποιο σκευασμα στην αγορα αντιστοιχο τoυ omacor σε καλυτερη τιμη..

  31. Φίλε Γιαννάκη, πρέπει να είσαι ειλικρινής..Οταν ζητάς μιαν απάντηση, γράφεις το σωστό e mail σου..οχι ένα στην τυχη..

  32. Περιμένω απάντησή σας.

  33. Το ιχθυέλαιο δεν το διακόπτουμε. Διαφορετικά, τα τριγλυκερίδιά μας, κάνουν rebound! Αν τα διετήρησες σε μέρος σκιερό κι όχι ζεστό, δεν πρέπει να έχουν πάθει κάτι..Να τα πάρεις, εάν έχεις αποφασίσει να βάλεις το ιχθυέλαιο στη ζωή σου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, διαφορέτικα..γιατί να βασανίζεσαι..

  34. Καλησπερα.Εχω αγορασει συμπληρωμα ιχθυελαιου σε καψουλες.Πηρα καποιες στην αρχη αλλα μετα διεκοψα για 6 μηνες.Οι υπολοιπες καψουλες που μεινανε μεσα στο κουτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν ή εχουν αλλοιωθει και ειναι ακαταλληλες;

  35. Αγαπητή Ελένη, το ιχθυέλαιο δεν…καίει λίπος, όπως και τίποτα άλλο άλλωστε.Το ιχθυέλαιο βοηθά στο να γίνει πιό σωστό το αίμα σου.Θα βρείς απάντησή μου στο mail σου..Φιλικά Κ.Σ.

  36. … εχω κοψει το καπνισμα εδω και 6 μηνες ξεκινησα το τζοκιγκ καθε πρωι και διαβασα οτι καλο θα ηταν η ληψη χαπιων ιχθυελαιου ενα 2ωρο πριν την ασκηση για την απωλεια λιπους. εχετε να μου συστησετε κατι συγκεκριμενο και για τη δοσολογια.. ( πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο αυτα που εχετε αναρτησει αλλα και απο το ποσο κακο εκανα τον εαυτο μου τοσα χρονια…)

  37. Αγαπητή φίλη, δεν με ρωτάτε προφανώς για..την ποιότητα, ας πούμε της βενζίνης, που πρέπει να βάλετε στο αυτοκίνητό σας, αλλά για την τιμή της..Σίγουρα υπάρχουν χαμηλότερες τιμές.. βενζίνης, το θέμα είναι …τί προτείνει ο…κατασκευαστής του αυτοκινήτου..εν προκειμένω η γιατρός του…συζύγου..λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να προτείνω λύσεις,απλά ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ τις σχετικές αναρτήσεις.

  38. Η …. μου λογω αυξημένων τριγλυκεριδίων του είπε να παίρνει 2 OMACOR την ημέρα. Το πρόβλημα είναι οτι το κουτάκι των 28 καψουλων κάνει 23 ευρώ. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να δίνουμε 46 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν οικονομικότερες κάψουλες/λύσεις που έχουν τα ίδια αποτελέσματα…

  39. Η παιδική υπερχοληστερολαιμία είναι μια συνηθισμένη ,στον σύγχρονο κόσμο ,κατάσταση και οφείλεται σε διάφορους λόγους. Συνήθως είναι κληρονομική ( πατέρας παππούςκλπ). Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά προσοχή και σύνεση στον τρόπο διατροφής.Το ιχθυέλαιο βοηθά στον έλεγχο των λιπιδίων, δεν μειώνει ομως την ολική..Προσοχή στους περιττούς υδατάνθρακες ( τροφές σκουπίδια και γλυκά.)

  40. αναστασια βαρδαξη

    o γιος μου .. 11 χρονων εχει kληρονομική..χοληστερινη .. απο 5 χρονων…προσπαθω με την διατροφη κ συμπληρωματα (βρωμη λιναροσπορο…)..δεν μπορω ομως να την κατεβασω κατω απο 200.τι να κανω..

  41. Φίλε Χρήστο, κατ αρχάς όχι άγχος, στη συνέχεια το ψάχνουμε.. τίποτα δεν σημαίνουν τα απλά…φτερουγίσματα..Προτείνω να ενημερωθείς προσεκτικά, γι αυτό σου δίνω το εναλλακτικό μου ιστολόγιο.http://kosmaser.pblogs.gr/tags/fteroygismata-gr.html Στα περιεχόμενα ψάξε λέξεις που σε αφορούν και ξαναγράψε μου εδω..

  42. Καλημερα σας,και παλι συγχαρητηρια για την ολη δουλεια σας.
    θα ηθελα αν ειναι δυνατον μια γνωμη και απο σας
    Ειμαι 52 ετων,και εδω και ενα χρονο περιπου εχω προβλημα με αρρυθμιες,ποτε ταχυκαρδιες και ποτε βραδυκαρδιες.Ειναι θα ελεγα μια ασχημη εμπειρια,ειδικα οταν πας να κοιμηθεις.Παιρνω lopressor 1/4 το πρωι και 1/4 το βραδυ.Επισης εχω αρχισει εδω και 3 μηνες τη ληψη ιχθυελαιου( maxepa oil), 2 φορες απο ενα κουταλι σουπας μαζι με το φαγητο.Τωρα απο εξετασεις εχω κανει stress echo και δεν εδειξε τιποτα.Θα ηθελα αν ειναι ευκολο και τη δικη σας γνωμη.
    Ευχαριστω εκ των προτερων.

  43. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Χρειάζεται σύστημα, σωστή διατροφή, με βάση το ψάρι και αποφυγή κακων υδατανθράκων, και υπομονή.Το ιχθυέλαιο ελέγχει, σε βάθος χρόνου, την φλεγμονή, και δεδομένου οτι η κυτταρίτιδα είναι φλεγμονή, μπορεί να βοηθήσει..

  44. «Εχω φοβερο προβλημα κυτταριτιδας απο την ηλικια των 15 ετων.Τωρα ειμαι 29. Προβλημα βαρους δεν εχω αλλα οταν παχυνω 2-3 κιλα, παχαινω στους γλουτους και μηρους. Εχω ακουσει οτι το ιχθυέλαιο ….. .. Ψαρι δεν μπορω να φαω συχνα, ειναι το μονο ειδος φαγητου που σιχαινομαι.
    Σας ευχαριστω.»

    Σας εγραψα τα παραπανω χθες….
    Μου απαντησατε μεσω mail.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ….. θα κανω ο,τι χρειαστει για να μειωσω την κυτταριτιδα…..

    Σας ευχαριστω

  45. Εχω φοβερο προβλημα κυτταριτιδας απο την ηλικια των 15 ετων.Τωρα ειμαι 29. Προβλημα βαρους δεν εχω αλλα οταν παχυνω 2-3 κιλα, παχαινω στους γλουτους και μηρους. Εχω ακουσει οτι το ιχθυέλαιο και το μουρουνέλαιο βοηθουν. Ειναι αληθεια? Τι σκευασματα μπορω να παρω. Ψαρι δεν μπορω να φαω συχνα, ειναι το μονο ειδος φαγητου που σιχαινομαι.
    Σας ευχαριστω.

  46. ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡ. ..ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ …ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ.. ΕΙΜΑΙ 46 ΚΙΛΑ ..ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ..ΑΛΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ! ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟΥ ..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  47. Αν ήταν να πάρεις αντιβίωση 4 κάψουλες των 500 το 24ωρο, κι εσύ επειδή…φοβόσουν απεφάσισες να μειώσεις τη δόση στο μισό..πιστεύεις οτι θα σου έκανε κάτι η αγωγή;Αν ναι είσαι σωστός. Αν όχι ξαναψάξτο , κι είμαι σίγουρος οτι θα βρείς την μέση χρυσή οδό.

  48. Πήρα τελικα το ….κάψουλες επειδή το φαρμακείο δέν είχε….εκείνη τη στιγμή. Παίρνω 2 κάψουλες ανά-μέσα στο φαγητό μου αλλά αυτό όλο κι’όλο. Διάβασα το φυλλάδιο και φοβήθηκα να πάρω την κανονική χρήση 5 κάψουλες 2 φορές την ημέρα. Μου φάνηκε πολύ. Δέν έχω πρόβλημα τρυγλυκεριδίων απλά το παίρνω για υγεία.

    Ευχαριστώ.

  49. Ψάξε στην αλληλογραφία σου..σου έχω απαντήσει

  50. Γειά χαρά. Είδα αυτό το θέμα ….Μουρουνέλαιο »
    Έχει ω3 (ΕΠΑ & ΔΗΑ) 200mg
    Μουρουνέλαιο 1284 mg
    Vitamin A : 750mg
    Vitamin D : 6,7mg

    Διαβάζοντας ΟΛΑ τα σχόλιά … Δέν καπνίζω και δέν πίνω αλκοόλ ποτέ , ούτε καφέ. Νερό μόνο και κάνω άθληση.

    Πάντως τζάμπα έδωσα χρήματα μερικές ώρες πρίν διαβάσω …
    Ευχαριστώ.

  51. Αγαπητέ Βασίλη,για να παίρνεις μουρουνέλαιο, σημαίνει οτι τόχεις ψάξει, και κάποιος ειδικός, σου συνέστησε το λάδι απ το ηπαρ του ιππόγλωσσου ( γιατί λάδι απ το ηπαρ της μουρούνας δεν κυκλοφορεί πλέον..)..Επομένως το παίρνεις ειδικά για τις βιταμίνες Α και D που περιέχει.Εάν είσαι έφηβος, η καλύτερη ώρα είνα ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΟΎΣΙΟ Πρωϊνό σου..( μαζί τρώς μια φέτα πορτοκάλι) Η καλύτερη εποχή για τη λήψη του είναι Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ. και για 2 μήνες..Μετά το ξεχνάς για τον υπόλοιπο χρόνο.Εάν τώρα είσαι πάνω απο 25 ετών, δεν σου χρειάζεται αυτό το λάδι ΑΛΛΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..

  52. Γειά σας!
    Πότε είναι η ιδανικότερη ώρα της ημέρας για τη λήψη του μουρουνόλαδου ?
    Με άδειο, ή γεμάτο στομάχι…?
    Συνήθως το παίρνω νώρις το μεσημέρι και τρώω ένα φρούτο μετά για την αλλάγή της γεύσης… κάνω καλά…?
    Υπάρχει επίσης ιδανικότερη εποχή του χρόνου για την λήψη?
    Προσωπικά, το λαμβάνω σαν συμπλήρωμα διατροφής και λιγότερο για δερματικά και αρθρώσεις.
    Ευχαριστώ.

  53. Αγαπητέ φίλε,το ιχθυέλαιο σαν προϊόν, είναι σίγουρο οτι βοηθά στο ιξώδες του αίματος.Τώρα αν οι αιματολογικές σου εξετάσεις είναι ιδανικές, και βέβαια 2-3 γεύματα με ψάρι την εβδομάδα αρκούν .

  54. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα και από εμένα. Ψάχνοντας και εγώ για τις ευεργετικές ιδιότητες του ιχθυέλαιου, έπεσα πάνω και σε κάτι περίεργες σελίδες …..

    Επίσης μπορεί να έχει ξαναρωτηθεί, αλλά αν καταναλώνω 2-3 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, χρειάζεται να παίρνω και ιχθυέλαιο? Ή αρκούν μόνο αυτά για την σωστή προστασία μου?

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  55. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ. ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ….. ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ Η ΚΑΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΜΟΥ 30 ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΩ OMACOR ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΑΧΙΝΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΧΘΕΣ ΠΙΕΣΗ …

  56. Αγαπητέ Χρήστο, λές οτι σου έλυσε…όλες τις απορίες, άρα θα καταλάβες οτι το ένα είναι φυσικό προϊόν, μια και βγαίνει απ τη σάρκα των λιπαρών ψαριων, και το άλλο είναι αιθυλεστέρας των Ω3 λιπαρών οξέων, δηλαδή προϊόν του εργαστηρίου.Στα κείμενα που διάβασες, ξεκαθαρίζει τις δικές μου απόψεις γι αυτό…έγκειται τώρα σε σένα τί ακριβώς θέλεις να κάνεις.Ας πούμε θα προτιμούσες μια τσιπούρα ψητή με λαδάκι και μπολικο λεμόνι, ή ένα …χάπι , που όμως θα είχε πολλά απ τα καλά χαρακτηριστικά της τσιπούρας που λέγαμε;Σε μπέρδεψα, ή σε φώτισα;

  57. Γειά σας,
    πριν από δίμηνο περίπου συνάδελφος και φίλος μου πρότεινε το omacor για την αυξημένη μου χοληστερίνη , καθώς το παίρνει και ο ίδιος με συνταγή γιατρού.
    Ψάχνοντας για επιπλέον πληροφορίες έπεσα στη σελίδα σας, συγχαρητήρια για την καλή σας δουλειά και το ενδιαφέρον σας, μου έλυσε όλες τις απορίες, όμως μου δημιούργησε μια νέα: μήπως είναι καλύτερο να παίρνω το maxepa ή να συνεχίσω με το omacor;

  58. Το ταχύτερο δυνατό σ ένα Νοσοκομείο, να σου ρυθμίσουν τα λιπίδια.Το ιχθυέλαιο είναι ένα άριστο συμπλήρωμα , και στην περίπτωσή σου δεν βοηθά.

  59. αγαπητε κυριε κοσμα,οι πονοι σε ολο μου το σωμα με βασανιζουν αφορητα,πηρα το ιχθυελαιο omega 3 RX σε υγρη μορφη για λιγο καιρο αλλα δεν ειδα διαφορα,εχω τριγλυκεριδια 99,ολικη χοληστερινη 315. HDL 60 KAI LDL 235……..ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΑ,ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕΣ ΠΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ Η ΟΧΙ

  60. Πέτρο, πολύ καλά κάνεις. Για λεπτομέρειες, ψάξε το ταχυδρομείο σου. Σου έχω απαντήσει.

  61. καλησπερα.θελω να κανω μια ερωτηση.παιρνω σαν συμπληρωμα το omacor που ειναι αιθυλεστερες.το οτι δεν προερχεται απο ψαρια και ειναι χημικο θα πρεπει να με προβληματιζει?το maxepa ειναι καλυτερο μηπως?ευχαριστω εκ των προτερων.

  62. Angi, η κορούλα σου έχει οικογενη υπερ-χοληστερολαιμία, που είναι , δυστυχώς, συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας. Ο παιδίατρος , θα σου συστήσει διαιτολόγιο. Αν ψάξεις στις αναρτήσεις μου, θα βρείς μια σχετική με την παδική υπερχοληστερολαιμία.Οχι φόβος, όχι πανικός. Και βέβαια μπορεί να πάρει η κόρη σου ιχθυέλαιο. Υπάρχει μαλιστα και σε ανάμιξη με άρωμα πορτοκαλιού. Αν ομως μπορεί , προτιμότερο είναι το απλό. Φοβάμαι οτι θα πρέπει να το παίρνει συνεχώς. Ενα κουταλάκι του γλυκού είναι υπεραρκετό.
    Οχι παιδική στατίνη απο τώρα. Προσοχή χρειάζεται, κι όχι άγχος.
    Η χοληστερίνη δεν σκοτώνει..Η ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ ΚΙ ΑΘΩΑ μεν αλλά θανατηφόρα!
    Φιλικά Κοσμας Σ.

  63. δεν εχω βρει κανενα mail……………..

  64. Ψάξε το e mail σου, σου έχω απαντήσει.

  65. τελικα για την ανεβασμενη χοληστερολη ειναι καλυτερα τα σκευασματα σκετου ω3 ή αυτα που συνδυαζουν και ω6 και 9; εχω μπερδευτει τωρα……
    το ΜΑΧΕΡΑ που λετε ειναι μονο ω3; θα το βρω στα φαρμακεια;
    οταν παιρνουμε ω3, θα πρεπει να τα παιρνουμε για παντα για να κανουν δουλεια ή θα μπορουσαμε να παιρνουμε για ενα μηνα και μετα απο δυο μηνες παλι…………
    συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!!!!!!!!!!! βοηθεια!! ευχαριστω!!

  66. Καλησπερα…εχω μια κορη 2 1/2 χρονων η οποια οταν ηταν ενος ειδαμε οτι εχει χοληστερινη 242.Κανει πολυ υγιεινη διατροφη ανεκαθεν και ολα τα αλλα ειναι φυσιολογικα.(μαλλον ειναι κληρονομικο απο τον μπαμπα τις που εχει 258!) Σε αυτη την ηλικια ειναι παρα πολυ αυτη η τιμη; και τη αλλο μπορω να κανω; ευχαριστω

  67. Είμαι 45 χρονών το βάρος μου είναι 99 κιλά και οι τιμες που έχω είναι:χοληστερόλη 130, τριγλυκερίδια 87 LDL 82 αλλά HDL 31!!! Πριν από 25 ημέρες ήταν η HDL ήταν 42 αλλά τα τριλυκερίδια 259 και η χοληστερόλη 198. Έπεσαν με διατροφή.Πιστεύετε πως το ιχθυέλαιο θα ισορροπούσε την HDL μου;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  68. Μιχάλη, σου απαντώ ιδιαίτερως.Ψαξε την αλληλογραφία σου.

  69. είμαι 22 χρονών και πριν 2 χρονια μετά από αναλύσεις που εκανα τα τρυγλικερίδια ήταν 270 ενω όλα τα υπόλοιπα ήταν σε φυσιολογικά επιπεδα, αυτα τα 2 χρόνια παιρνω σε καθημερινη βάση omacor και ειδα βελτιώση,θα χρειαστεί να το συνεχίσω?υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγω?τροφες που 8α μου κανουν καλό περα από τα ψαρια?αυτη η χορηγηση του ομακορ για μεγάλο διάστημα έχει καποια αρνητικα αποτελέσματα?το αλκοολ ανεβαζει τα τρυγλκερίδια?ευχαριστω πολυ

  70. Φίλε Πέτρο καλή χρονιά.Νομίζω είσαι στο σωστό δρόμο.Το σκεύασμα που χρησιμοποιείς είναι πολύ καλό. Το ίδιο και η δοσολογία, αρκεί να τηρείς 2 προυποθεσεις. Α) Να μην το διακόψεις, και Β) Εφ όσον επέλεξες το σκέυασμα του Barry Sears , σίγουρα θα γνωρίζεις και τη δίαιτά του ¨Ζώνης¨. Αρα ισορροπημένη διατροφή με πρωτεϊνη 40% , ( κυρίως απο ψάρι) Υδατάνθρακες 30% ( κυρίως απο λαχανικά και φρούτα) και μονοακόρεστο λίπος ( Εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο) 30%.

  71. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ,ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΠΣΟΥΛΕΣ ENERZONA OMEGA 3 RX..ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ?ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 8 ΚΑΠΣΟΥΛΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ?ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΣΠΟΥΛΕΣ Η ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΤΑ ΩΜΕΓΑ 3?ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΣΤΑ ΜΟΥ,ΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΤΕΟΠΕΝΙΑ ΘΑ ΔΩ ΔΙΑΦΟΡΑ?ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 102 .ΟΛΙΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 234.LDL 163 KAI HDL 51,ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  72. Φίλε Γιώργο, Καλή Χρονιά! Και σίγουρα θα είναι καλή για σένα, μια κι είσαι μόλις ένα σκαλόπάτι απ το πολύ καλό.Ξέχνα το 231, κι επικεντρώσου στο να αρχίσεις να γίνεσαι λίγο πιό ..θαλασσινός. Προσπάθησε να ξεκινήσεις απ τα θαλασσινά που αντιπαθείς λιγότερο. Ας πούμε γαύρο, μπαρμπουνάκι, καλαμαράκια, γαρίδες, καραβίδες, κλπ.Ετσι θα ξεκινήσει η εξοικίωση του οργανισμού σου με τα πολύτιμα Ω3. Μια φορά την εβδομάδα ψάρι για αρχή είναι αρκετό. Μετά Ξεκινάς με ιχθυέλαιο. Το σκεύασμα ΜΑΧΕΡΑ σε λάδι είναι καλό. Ενα κουταλάκι του γλυκού στο γευμα σου ( πάντα ΑΝΑΜΕΣΑ στο φαγητό), θα σου προσφέρει, μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες, ένα καλό λόγο τριγλυκεριδίων προς HDL, όχι πως αυτός που έχεις δεν είναι καλός, αλλά να πάμε προς τον…ιδανικό που είναι η μονάδα.Θα είμαστε σε επαφή. Καλή επιτυχία.

  73. Καλημέρα και καλή χρονιά!

    Είμαι 31 ετών.

    οι εξετάσεις αίματος είναι φυσιολογικές με εξαίρεση την χοληστερόλη:
    ζάχαρο 73, χοληστερόλη 231 (φοβάμαι πως είναι κληρονομικό από την μητέρα μου) , HDL 54, LDL 157, τριγλυκερίδια 98.

    Δεν καπνίζω, κολυμπώ 2 χιλιόμετρα ημερισίως, 5 μέρες την εβδομάδα, ακολουθώ υγιεινή διατροφή (φρούτα, λαχανικά, ταχίνι, κοτόπουλο κτλ) αλλά δεν τρώω καθόλου ψάρια.
    Δε μπορώ να συγκεντρωθώ (πολύ κρίσιμο για τη δουλειά μου), έχω αρκετά νεύρα έως πολλά (χωρίς λόγο) και είμαι αρκετά κυκλοθυμικός.
    Δυστυχώς είχα ξεχάσει πως τα Ω-3 λιπαρά βοηθούν τους νευροδιαβιβαστές και την γενικότερη λειτουργία του εγκεφάλου. Θα ήθελα να δοκιμάσω το ιχθυέλαιο, θα μπορούσατε
    να μου προτείνετε κάποιο σκεύασμα καθώς και την δοσολογία για την περίπτωση μου.

    Ευχαριστώ πολύ! και συνεχίστε τη καλή σας δουλειά!

  74. Χρόνια Πολλά.Ψάξτε το ταχυδρομείο σας, θα βρείτε απάντησή μου.

  75. Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά για τις Άγιες τούτες μέρες.
    Πήρα το θάρρος να σας γράψω για το πρόβλημα της ακμής της κόρης μου (13 ετών) όπου μου είπαν για το μουρουνέλαιο. Θέλω την γνώμη σας.
    Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
    Τράκας Κώστας

  76. Σου απάντησα .Ψάξε στα mail σου.

  77. Είμαι 38 ετών μη καπνιστής, τα τελευταία 2 χρόνια παθαίνω κρίσεις κολπικής μαρμαρυγής (τρομακτική εμπειρία), και γενικα υπάρχει ένα θέμα με το ρυθμό της καρδιάς πότε ταχυπαλμίες πότε βραδυκαρδίες, ανά 3 μήνες περίπου. ακολουθώ αγωγή με lopressor 100mg ημερησίως σε 2 δόσεις. δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα στην καρδιά (έκανα όλες τις εξετάσεις). προτείνετε κάτι άλλο? ομοιοπαθητική ίσως? εδώ και 1 χρόνο λαμβάνω και ιχθυέλαια.

  78. Δηλαδή επί 2 μήνες να παίρνω καθημερινώς ιχθυέλαιο, αν το συνεχίσω και μετά πειράζει στο συκώτι? Να πάρω ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή ή και σε κάψουλες είναι εντάξει?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  79. Φίλε Γιάννη, είσαι ειδική περίπτωση. Ομως αυτό που προβληματίζει είναι οτι τα τριγλυκερίδια σου είναι 139. Αν ήταν 60 , θα συμφωνούσα με τον καλό γιατρό σου.Για να μην μπείς στον κόπο να κάνεις πολλές και ακριβές εξετάσεις, θα σου πρότεινα, δοκιμαστικά, να ξεκινήσεις ιχθυέλαιο υγρό, που θα το πάρεις απ το φαρμακείο, 2 κουταλιές της σούπας ΑΝΑΜΕΣΑ στα γεύματα σου, ( μια και μια κουταλια) και να αρχίσεις να συνηθίζεις το…ψάρι σαν κυρία πηγή πρωτεϊνης.Οχι ψωμιά. Οχι ζυμαρικά. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, και κάνε κι οτι άλλη άσκηση θέλεις.Δοκιμή 60 μέρες. Ελεγχος λιπιδίων , και βλέπουμε.
    Καλή επιτυχία, Καλα Χριστούγεννα.

  80. Γειά σας.

    Ιδού οι τελευταίες εξετάσεις μου: Χοληστερίνη= 139, HDL=31,5, LDL=79, Tριγλυκερίδια= 141. Γυμνάζομαι 3-4 φορές την εβδομάδα και περπατάω αρκετά. Έκοψα το τσιγάρο εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά αυτό το HDL δε λέει να ανέβει με τίποτα, έπαιρνα για ένα διάσημα και κάψουλες ω3, αλλά απ΄το 2007 και μετά που το παρατήρησα τυχαία, το HDL είναι στα ίδια επίπεδα, δλδ από 27 εως 32, όπως επίσης και η κακή χοληστερίνη. Κάποτε ένας καρδιολόγος μου είπε ότι η καλή χοληστερίνη είναι χαμηλά διότι είναι και η ολική χαμηλά. Τι ισχύει τελικά και τι μου προτείνετε?

  81. Φίλε Διονύση, το πρόβλημα βρίσκεται στη πολύ χαμηλή HDL ΣΟΥ..είναι επιεικώς απαράδεκτη, και θα πρέπει να αποφασίσεις να αρχίσεις να…περπατάς περίπου σαν τον καλό μας Βέγγο.Μετά έρχονται τα τριγλυκερίδια, τα οποία και είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Το Omacor είναι ένα πολύ καλό φάρμακο, όμως είναι αιθυλεστέρας των Ω3 λιπαρών οξέων, και βοηθά αρκετά αυτούς που θεωρητικά δεν άχουν πρόβλημα και κάνουν μια συντήρηση.Για να το καταλάβεις είναι σαν να πίνεις νερό με ένα ποτηράκι της…τσικουδιάς..Για ενα νήπιο ίσως να είναι αρκετό, για.. εναν άνδρα;Εγώ στη θέση σου , θα χρησιμοποιούσα ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή ( και μη ρωτάς εμπορικές ονομασίες) που μπορεί να το χορηγεί το ταμείο σου..κι αν επιμεινεις κι ο γιατρός σου.3-4 κουταλιές της σούπας, και μέχρι τα τριγλυκερίδια να πέσουν αρκετά είναι καλή δόση. Κατά τα άλλα είναι θέμα του παθολόγου σου.Καλή επιτυχία, και καλά Χριστούγεννα.

  82. Διονύσης Μαρίνος

    Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν για τη λήψη ιχθυέλειου χρειάζεται να ρωτήσω πρώτα τον Ενδοκρινολόγο μου, δεδομένου ότι έχω προ 4 ετών αφαιρέσει τον θυρεοειδή. Πρόσφατα έκανα εξετάσεις και ενώ τα επίπεδα Τ3, Τ4 ΤSH είναι καλά, έχω χοληστερόλη 209, Τριγλυκερίδια 289, HDL 39,1 kai SGPT 56,5. Στα επίπεδα αυτά βρίσκομαι τα τελευταία 7-8 χρόνια. Είμαι 1.80, 47 ετών και βάρος 100 κιλά. Κάνω καθιστική ζωή λόγω δουλειάς με αρκετό στρες. Ο παθολόγος μου είπε να πάρω το OMACOR. Θα μπορούσατε να μου πείτε τη γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλές γιορτές με υγεία.
    Διονύσης

  83. Αγαπητή Μαγδούλα, σου απαντώ ιδιαιτέρως. Ψάξε στο e-mail σου.( Το Μαγδούλα μου θύμισε την κορούλα ενος πολύ καλού μου φίλου..κι εκείνη με ακμή, όμως λίγο μεγαλύτερή σου..)

  84. χαιρεται και απο εμενα! ψαχνοντας για το μουρουναίλαιο ‘επεσα’ πανω στο σαιτ σας και ειπα να ζητησω και γω τη συμβουλη σας!
    ειμαι 22 χρονων και μετα απο πολλες θεραπειες ακμης,(και με χαπια) συνεχιζω να εχω αυτο το αντιαισθητικο προβλημα το οποιο βεβαια δε βρισκεται σε προχωρημενο σταδιο.Θελω να πω με make up καλυπτονται αλλα οχι παντα.Μετα λοιπον απο προτροπη ενος φαρμακοποιου η μητερα μου, πηρε μουρουνελαιο,(σημερα) με σκοπο να το παιρνω εγω για τα σπυρακια και ο αδερφος μου (ο οποιος ασχολειται με το ποδοσφαιρο και εφοσον συμβουλευτηκε απο τον διαιτολογο της ομαδας του) ως λυποδιαλιτικο(αλλα και για τα σπυρακια που και αυτος εχει καποιο προβλημα).
    Αυτο που θελω να ρωτησω λοιπον ειναι εσεις τι πιστευετε?ειναι καλο να το παρουμε εστω για ενα διμηνο οπως εχετε προαναφερει? θα δουμε διαφορα(για τα σπυρακια) ή οχι?

  85. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση αλλά και για όλη την προσπάθεια που καταβάλετε πρός ενημέρωσή μας.
    Καλή δύναμη σε όλους και καλές γιορτές.
    Με εκτίμηση,
    Χρήστος

  86. Αγαπητέ Χρήστο, μπράβο που το άρχισες, και μην το σταματήσεις. Θα με θυμηθείς μετά απο 10 χρόνια!Τώρα η μυρωδιά είναι οντως βαριά.Το κόλπο είναι να…ακυρώσεις τις γευστικές θηλές της γλώσσας σου, με το να καταπιείς πριν ,μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, όπως και μια αφού καταπείς το ιχθυέλαιο, και πάντα ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ φαγητό…Εννοείται για να μην το μυρίζεις, κρατάς την αναπνοή σου αποκόπτοντας την αίσθηση της όσφρησης, για μερικά δευτερόλεπτα. Καλή επιτυχία.

  87. Αγαπητέ κύριε,
    Προσφατα ξεκινησα το MAXEPA μετά την συνταγογραφηση του γιατρού μου.
    θα ηθελα να σας ρωτήσω με τι μπορώ να το αραιώσω για να γινει ποιό εύγευστο…και να μην χασει τις ιδιότητές του.
    Με εκτίμηση,
    Χρήστος

  88. Αγαπητή Ελένη, το μουρουνέλαιο ( απο το ήπαρ του ιππόγλωσσου πλέον και όχι της μουρούνας) το παίρναμε οταν υπήρχε αδυναμία πρόσληψης των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και D…Τώρα με τόσο ήλιο και σωστό φαγητό, είναι υπερβολή να παίρνουμε συμπλήρωμα αυτών των βιταμινών..Ομως το ιχθυέλαιο, όπως θα διάβασες, βγαίνει απο…τη σάρκα λιπαρών ψαριών και δεν έχει βιταμίνες. Απλά το παίρνουμε για τα πολύτιμα λιπαρα οξέα μακράς αλυσσίδας άνθρακα , που περιέχει, δηλαδη το ΕΡΑ εικοσιπεντανοϊκό οξυ, και το DHA, δοκοσαεξανοϊκο οξύ, για τους λόγους που σίγουρα διάβασες. Αν πάλι η…γιαγιά επιμένει στο μουρουνέλαιο ( κακώς), ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ , ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ…

  89. ΕΛΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΖΗ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΜΟΥΡΟΥΛΕΛΑΙΟ

    ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο
    ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΓΕΝΙΚΑ……….ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ….

  90. Αν άλλαζες και τα…interogation marks…με ;..θα ήμουν πιο ευχαριστημένος.

  91. Τι ειναι το epa k dha???(αστειευομαι)χαιρομαι οταν γνωριζω ανθρωπους σαν εσενα..σευχαριστω ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω!!!σου ευχομαι τα καλυτερα!!

  92. Εχω γράψει τα πάντα. Ψάξε παλιές αναρτήσεις μου σχετικές.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

  93. Ορος του..μπασκετ..άλλως ΑΝΑΠΗΔΗΣΗ, δηλαδή η ¨δουλειά¨που έχει κάνει το ιχθυέλαιο ΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ..Οι αμπούλες ή ο.τι άλλο , είναι στην προαίρεσή σου, αρκεί η περιεκτικότητα σε ΕΡΑ ΚΑΙ DHA ( μη με ρωτήσεις να σου εξηγήσω τους όρους…να τους ψάξεις στο ιστολόγιο..) να είναι τουλάχιστον 600 και 400 mg αντίστοιχα.Μπράβο για τα ελληνικά..

  94. rebount?Ρωταω γιατι οι αμπουλες ειναι σκευασμα..σε αμπουλες οχι??Γιατι βολεουν..(γευση κ οσμη).οσο για τα μαλλια οφειλω να ομολογισω οτι δεν εχω τριχα…Εθχαρισω κ παλι!

  95. ναι.ιχθυελαιο!τι ειπατε οτι κανει?ειχα διαφορα προβληματακια εδω κ 4 χρονια κ δεν μπορουσα να τα ξεφορτωθω με τπτ.οι γιατρου μου ελεγαν οτι ειναι ψυχολογικο μετα απο αμετρητες εξετασεις.ειχα δοκιμασει αρκετα πραγματακια..μονο με το ιχθυελαιο ειδα διαφορα..ηταν τοσο ευεργετικο για εμενα που δεν 8ελω να το σταματησω..αλλα δεν ξερω αν ειναι οντως εντελως βιολογικες οι αμπουλες οσο λενε κανοντας με να σκεφτομαι για παρενεργειες…για την ακριβεια δεν εχω τριχα στο κεφαλι μου!!!

  96. Δεν υπάρχει βιολογικό ιχθυέλαιο..Ενας είναι ο παγκόσμιος παραγωγός και διανομέας. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις συσκευασία. Το ΜΑΧΕΡΑ ΣΕ λάδι απ το φαρμακείο σου είναι το σωστό.
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ! Σκέψου να πείς στο μηχανικό σου να μην σου βάλει λάδι στη μηχανή σου..ή μόνο για τα 2 πρώτα χρόνια;

  97. Κώστα μου, μπράβο σου! Για δυό πραγματα θα σε παρακαλούσα: Α) Να μην μου ξαναγράψεις …greeklish και Β) ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ..το ιχθυέλαιο εννοώ..γιατί κάνει rebound, όσον αφορά τα αποτελέσματα..Μιλαμε για ιχθυέλαιο κι όχι ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ.
    Νάσαι καλά… είσαι όντως μακρυμάλης;

  98. k mia akraia erwthsh…eforou zwhs einai upervoliko???einai oi aboules toso viologikes oso lene????

  99. kalispera..egw 8a h8ela na rwthsw to exhs…pernw to ix8uelaio gia proliptikous logous k exw dei polu kala apotelesmata..gia poso kairo borw na to pernw??eimai 30 etwn k a8loume 2 fores thn evdomada…euxaristw prokatavolika….

  100. Η πρώτη ύλη είναι η ίδια, και βασικά την προμηθεύει ΕΝΑΣ Νορβηγός κατασκευαστής. Οι διάφορες εταιρείες, προσθέτουν αρώματα για να κάνουν το ιχθυέλαιο ανεκτό και στα παιδιά. Αν εξαιρέσουμε την τιμή, θα ήταν ευεργεσία να το πάρουν απο τώρα τα παιδιά.

  101. Καποια ιχθυελαια σε υγρη μορφη με γευση φρουτου για παιδια ειναι καλα;π.χ της olympian labs.

  102. Σου απήντησα, ιδιαιτέρως.Ψάξε στο ταχυδρομειο σου.

  103. Ειμαι 46 χρονων,και οι τελευτεες εξετασεις του αιματος ιο εξης CHOLESTEROL242,TRIGLYCERIDES110,LDL173,HDL47,TOTAL IRON114,FERRITIN17.εδω και 2 χρονια επερνα LIPIZEM20 για την χολεστερινη μου,αλλα 6 μηνες πριν μου παρουσιαστηκε και αλλο προβλημα,χαμηλο σιδερο.και επερνα LEGOFER για μερικους μηνες.θα ζητουσα μια συμβουλη απο σας κ,KOSMASER,τι, και σε τι ποσοτητα να περνω σε περιπτωση μου.δεν θελω καθολου να περνω τα φαρμακα.ευχαριστω πολυ.

  104. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΕΙΜΑΙ Η ΓΩΓΩ,26 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΑΓΟΝΟΕΙΔΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗ…ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5ΜΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΩ REDUCAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ….ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΧΑΜΗΛΗ 136 ,ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ 63,ΗDL 52 KAI XAMHΛΟ ΣΙΔΗΡΟ(FE) 42…..MPOΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ Η ΄’ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ?ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ?ΧΑΠΙ Η’ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΛΑΔΙΟΥ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  105. Παναγώτα μου, το ιχθυέλαιο καταπολεμά την φλεγμονή, κι οτι αυτό συνεπάγεται. Η κατάθλιψη είναι μια αλλη πονεμένη ιστορία.Πυροσβεστικά θα βοηθήσει το βοτάνι του Αγίου Ιωάννη. Ψάξτο , θα το βρείς.

  106. Ξεκίνα με πολλά ψάρια.Κι οταν κάνεις εξετάσεις , ζήτα να σου κάνουν τις σχετικές με τα λιπίδια, και την TSH..Ο θυμός και τα νεύρα δείχνουν προβλήματα με το …καρμπυρατέρ σου.

  107. Eίσαι στο σωστό δρόμο.Απλά θα αυξήσεις τη δόση του ιχθυελαίου.Θα ζητήσεις να σου το συνταγογραφήσει ο γιατρός σου σε υγρή μορφή, και θα παίρνεις τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας ΑΝΑΜΕΣΑ στο γεύμα σου.Η καλή σου χοληστερίνη…μου λέει οτι μάλλον δεν ασκήσαι όσο λές, ή απλά παίζεις.Χρειάζεται ηλεκτ.διάδρομος με ταχύτητα 5-6, 3-5 φορές τη βδομάδα..Χωρίς αυτόν η καλή σου χοληστερίνη, αλλά κι η κακή θα είναι στα χάλια που μου γράφεις. Το ουρικό οφείλεται στην κακη χρήση των πρωτεϊνών. Αναζήτησε στο ιστολόγιο ποιά είναι η ισορροπημένη διατροφή. Τώρα η στατίνη, απλά θα σου μειώσει την ολική χοληστ. χωρίς να πειράξει τα τρυγλυκερίδια, που είναι κι ο σκοπός. Η TSH ΣΟΥ πού βρίσκεται;

  108. ΕΤΩΝ 43 ΥΨΟΣ 1,81 ΒΑΡΟΣ 86 ΑΘΛΟΥΜΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛ ΧΟΛ.(250)LDL(180)HDL(47)ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ(156)ΟΥΡΙΚΟ(7.7) ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ω3 ΜΕGΑΖΟΝΕ HELTH AID ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ OMACOR 1000mg διαβασα ομως οτι αυξανει την LDL ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ VASTATIN 40 (ΓΙΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΑ .ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΟΥΤΕ DEPON.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ?

  109. Απο τα πιό περιεκτικά και σωστά ιστορικά..Μπράβο Χρύσα! Για τη μετφορμίνη, δεν μπορώ να πώ τίποτα.Το πολυβιταμινούχο δεν με αφορά. Ομως το ιχθυέλαιο, με σωστή χρήση, μπορεί να σε βοηθησει.Σου απαντώ στο στο email σου, για λεπτομέρειες.

  110. Γεια σας! Είμαι 21 ετών φοιτήτρια και θα ‘θελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

    Έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , είμαι 95 κιλά (μετά από απώλεια 23 κιλών η οποία συνεχίζεται ,αφού έκανα ένα 6 μηνο διάλειμα), δεν καπνίζω , δεν πίνω αλκοόλ συχνά ,άντε 1 ποτήρι κρασί σε καμιά γιορτή, παίρνω yasminelle και glucophage ,centrum πολυβιταμίνες τώρα που ξανάρχισα τη διατροφή και ιχθυέλαιο emfrastop σιρόπι 1 κουταλιά της σούπας με το φαγητό. Αυτό γιατί άσχετα από τα υπόλοιπα γνωστά καλά του, όταν πρωτοξεκίνησα τη μάχη υπερ υγείας πέρισυ είχα 500+ τριγλυκερίδια. Κακή χοληστερίνη οριακή και καλή χαμηλή. Επίσης αθλούμαι κάθε μέρα κάνοντας γρήγορο περπάτημα και τρέξιμο για μια ώρα με εναλλαγές μεταξύ τους .Κοιμάμαι κάθε μέρα 7-9 ώρες το βράδυ και το σαββατοκύριακο μπορεί και κανά 2 ωρο και το μεσημέρι. Η διατροφή μου είναι οργανωμένη από διαιτολόγο , πλούσια σε όσπρια , λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης ,με μετρημένα φρούτα , περιορισμένο κόκκινο κρέας στη μία φορά την εβδομάδα, και ζυμαρικά ολικής άλεσης 2 φορές την εβδομάδα. Αποφεύγω τη ζάχαρη ,το αλάτι και τα λιπαρά (εννοείται τα βλαβερά και τα εκτός ορίου). Έχετε να προσθέσετε κάτι που θα με βοηθούσε ή να παρατηρήσετε κάτι ; σας ευχαριστώ πολυ

  111. Mιχάλη μου, με τις τιμές που μου γράφεις, και που προφανώς είναι αποτέλεσμα λήψης συνδυασμού στατίνης και φιμπράτης, έχεις μιαν ανεκτή ισορροπία στο λιπιδαιμικό σου προφίλ…με τις αναμενόμενες αντιδράσεις στις τρανσαμινάσες, απ την φιπράτη..Τώρα αν θέλεις να…αλλαξεις στρατόπεδο και να βάλεις στη ζωή σου το ιχθυέλαιο, θα πρέπει, να κάνεις μερικές υπερβάσεις. Οχι τσιγάρο. Λίγο κόκκινο κρέας. Πολύ ψαρι. Λίγα ζυμαρικά. ΥΠΝΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 01.00.Το ιχθυέλαιο, θα ρυθμίσει, μ αυτόν τον τρόπο, ιδανικά το ιξώδες του αίματός σου, και θα μπορείς να είσαι περήφανος οτι τα λιπίδια σου είναι σωστά.
    φιλικά Κ.Σ.

  112. ειμαι 39 ετων με καλη χοληστερινη 61 και κακη 180,η ολικη 270 και τα τριγλυκεριδια 250. Επαιρνα pravin 40mg και lipemia σιροπη για τα τριγλυκεριδια.Το pravin το επαιρνα μερα παρα μερα γιατι ειχα προβλημα με τις τρανσαμινανσες και το lipemia μια κουταλια της σουπας καθε μερα.ΟΙ τιμες ηταν ανεβασμενες και τωρα παιρνω fenobrat 160mg και omacor μια καψουλα στο φαγητο.Ποια ειναι η γνωμη σας;

  113. το ιχθυελαιο βοηθα στον ερυθηματωδη λυκο;και φυσικα την καταθλιψη;

  114. dionusis 30 athloumai k prosexo ti diatrofi mou alla troo spanios psaria k etsi leo na paro ixthielaio gia to ω-3 k mono poso prepei na pino k pias etairias exete na mou proteinete…..???eyxaristo k neyriazo poly eykola mipos voithisei k ekei!!

  115. Αγαπητέ Σωτήρη,όπως θα διάβασες, τη χοληστερίνη τη φτειάχνει το συκώτι μας για κάποιο λόγο. Απο κεί και πέρα είναι οι παράμετροι, δηλαδή η κακή και η καλή χοληστερίνη, αλλά κυρίως τα τριγλυκερίδια.Δυστυχώς αυτά παίζουν το ρόλο του μαέστρου.Η στατίνη μπορεί να σου μειώσει την ολική χοληστ. αλλά λίγο θα επιδράσει στα τριγλυκερίδια, άλλωστε γι αυτό το λόγο, στην φαρέτρα του γιατρού σου, υπαρχουν οι φιμπράτες, που μειώνουν τα τριγλυκερίδια.Φυσικά και τα δύο σημαντικά αυτά φάρμακα έχουν …παρενέργειες. Μια και έχεις μελετήσει το θέμα των ιχθυελαίων , θα είδες οτι αυτάΔΕΝ ΕΧΟΥΝ παρενέργειες..Ετσι λοιπόν μπορείς να αυξήσεις τη δόση ιχθυελαίου ( το Omacor είναι απλά αιθυλεστέρας των Ω3 λιπαρών οξέων, και δεν βοηθά), σε υγρή μορφή , να συνεχίσεις τη στατίνη και να δείς αν τα τριγλυκερίδια σου σε μερικούς μήνες υποχωρήσουν αισθητά.Φυσικά χρειάζεται και..ιδρώτας για να αυξήσεις την HDL χοληστερίνη σου, σε επίπεδα πάνω του 65.
    Καλή επιτυχια.

  116. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΜΑΙ 40 ΕΤΩΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ 270 ΚΑΙ ΤΡΙΓΛΙΚΕΡΙΔΙΑ 280. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟ ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ CRESTOR 10 MG ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ 207 ΚΑΙ ΤΡΙΓΛΙΚΕΡΙΔΙΑ 231 ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟ OMACOR. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΓΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;

  117. Ηρακλή μου, τα τριγλυκερίδια δεν βρίσκονται ανάμεσα στις ανεπιθύμητες ενέργειες ( παρενέργειες ) του πολύ καλού αυτού φαρμάκου.
    Υπάρχουν παρενέργειες πολύ πιο σημαντικές, όπως
    Κούραση
    Διόγκωση των λεμφαδένων

    Η αιμορραγία των ούλων
    Ναυτία

    Πόνος στην πλάτη , πόνος στους μυς,
    Ζάλη
    Υπνηλία
    Πονοκέφαλοι
    Αϋπνία

    Αλλαγή της φωνής
    Η τριχόπτωση
    Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα (όπως σώματος ή του προσώπου αύξηση τρίχας)
    Ξηρά χείλη, το στόμα, τη μύτη, και το δέρμα
    Ρινορραγίες

    Ο γιατρός σου, για να σου συνταγογραφήσει αυτό το φάρμακο, πρέπει να στάθμισε τα υπέρ και κατά. Η ακμή δεν είναι όμως απλά δερματολογικό πρόβλημα, έχει τη ρίζα της ..βαθύτερα..μέσα στον συναισθηματικό σου κόσμο. Μια δυνατή συγκίνηση, στενοχώρια, απογοητευση, πίεση, όπως και υπερβολική έκκριση…τεστοστερόνης, μπορεί να δημιουργήσει έξαρση, που υποχωρεί σταδιακά, καθώς ηρεμούμε, τρώμε σωστά, και αποδεχόμαστε το ( προσωρινό μας ) προβλημα. Ολα τα γιατρεύει η θετική σκέψη, και ο ΧΡΟΝΟΣ…Ας το ιχθυέλαιο για αργότερα..όταν θα ηρεμήσεις.

  118. Εχω ακμή και πέρνω χάπια acuttan που ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια και εχω 240 να πάρω ιχθυελαιο? πόση ποσότητα?

  119. Αγαπητέ Τριαντάφυλλε..( ωραίο όνομα, πώς σε φωνάζουν;) πολύ μου άρεσε ο..αυτοσαρκασμός σου :τρακαρισμένο περίπτερο..Δεν είναι τυχαίος ο προσδιορισμός, γιατί θα μπορούσες να πείς…αυτοκίνητο, ή μηχανάκι, ή ποδήλατο…Το καθ ένα δείχνει, στο προσεκτικό βλέμμα ,πόσο πολύ εκτιμάς (;) τη όποια δυστυχία σου…Μην απελπίζεσαι, τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο..Ολα μπορούν να διορθωθούν, αν μπορέσεις να τιθασεύσεις τον άτακτο εαυτό σου..Τώρα για την φαρμακευτική αγωγή σου δεν μπορώ να πώ τίποτα. Για τον αιθυλεστέρα των Ω3 λιπαρών όμως έχω ένσταση.Προτιμώ το ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..και μάλιστα σε υγρή μορφή..2-3 κουταλιές της σούπας θα..περιορίσουν τα τριγλυκερίδιά σου, όμως η καλή χοληστερίνη θέλει..θυσ’ιες Α) ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. β) ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 2-4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΡΑ… Σε 3-6 μήνες θα δείς αν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι…
    Ολα αυτά ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ PLAVIX ή SIDROM…Αν ναί, ανήκεις στη δικαιοδοσία του ΩΝΑΣΕΙΟΥ…, γιατί με την καρδιά δεν παίζουμε, ιδιώς οταν έχουμε προβληματική αριστερή κοιλία..

  120. Σάκχαρο πρωινο 120,Χοληστερίνη 146,Τριγλυκερίδια 315,HDL 27,LDL 56…Εχω κάνει stress echo στο Ιπποκράτειο πρίν απο 7-8 μήνες και βρέθηκα θετικός με Δοβουταμίνη για ισχιαιμία της κορυφής της αριστερής κοιλίας!Απο τότε (02/2011) παίρνω Triatec 2.5 , Salospir 100 , 1/2 Lopressor πρωι-βράδυ και Pravachol 40 καθε βράδυ.Ο καρδιολόγος μου συνέστησε να παίρνω και OMACOR κάψουλες 1 η 2 φορές μαζί με όλα τ’αλλα.Δυστυχώς εχω και δερματομυοσίτιδα μαζι με κατι κοίλες στη μέση που με ταλαιπωρούν με αφάνταστο πόνο στη μέση και στο αριστερό πόδι.Ανακαλύπτοντας ολα αυτα μαζί και με δεδομένο το άγχος που με εχει πιάσει παίρνω εδω και κανα 2-3 μήνες ΧΑΝΑΧ 0,5 δυο με τρεις φορες τη μέρα μαζι με παυσίπονα!Με λίγα λόγια ειμαι σαν τρακαρισμένο περίπτερο και ειμαι μόλις 45 ετων και εχω 3 παιδιά.Τέλος παλεύω να κόψω και το μαγκούφι το τσιγάρο (πολυ δύσκολα)!Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ.Τι λέτε οσον αφορά τα OMACOR και τη δοσολογία?Αν εχετε χρόνο θα ηθελα μια προσέγγιση απο εσας…για ολα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  121. Κατ αρχάς, τα τριγλυκερίδιά σου είναι άριστα, όχι ομως και η καλή χοληστερίνη σου…( Χρειάζεσαι περπάτημα, και άσκηση γενικά..). Η κακή χοληστερίνη σου οριακή, η δε ολική αδιάφορη. Τώρα το ιχθυέλαιο που έχεις πάρει είναι άριστο.Μια -δύο κάψουλες ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΌ είναι η σωστή προσέγγιση. Η εταιρεία Douglas, έχει πολύ καλά προϊόντα, αλλά το ιχθυέλαιό της το εμπλουτίζει με διάφορα συμπληρώματα. Προσωπικά προτιμώ…το απλό ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί παγκόσμια η παλιά Seven Seas..Καλή επιτυχία.

  122. χοληστερινη 192, HDL 40, LDL 138, τριγλυκεριδια 69mg/dl.Το ιχθυέλαιο λεγεται NORWEGIAN FISH OIL WITH ASTAXANTHIN και το προμηθευθηκα απο φαρμακειο.Εντεροδιαλυτα βρηκα απο την εταιρεια DOUGLASLABS.Ευχαριστω πολυ.

  123. Κατ αρχάς, το ιχθυέλαιο το παίρνουμε ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του φαγητού, ώστε να μπορέσει να αναμιχθεί με το φαγητό μας. Δεν μου γράφεις τις τιμές τριγλυκεριδίων , καλής και κακής χοληστερίνης, γι να δούμε αν τα 500 χλγ. είναι αρκετά. Δεν μου γράφεις τί είδους ιχθυέλαιο πήρες. Να γίνεις λίγο πιό συγκεκριμμένος. Οχι δεν υπάρχουν εντεροδιαλυτά ιχθυέλαια.Το λάδι έχει ελαφρά δυσάρεστη οσμή.

  124. Ειμαι 34 χρονων και οι αιματολογικες μου εξετασεις καλες.Διαβαζοντας για το ιχθυελαιο σκεφτηκα να το ξεκινησω προληπτικα.Αγορα καψουλες ιχθυελαιου 500mg πηρα μια μετα το φαγητο αλλα με ενοχλησαν το στομαχι.Το στομαχι μου δεν ειναι και στα καλυτερα του λογω στρες.Η υγρη μορφη του ειναι λιγοτερο ερεθιστικη για το στομαχι; Μηπως εχει ασχημη γευση;
    Υπαρχουν και εντεροδιαλυτα ιχθυελαια.

  125. Δεν επιμένω τυχαία για το ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..Η επανάσταση γύρω απ αυτό το απαραίτητο λιπαρό οξύ μακράς αλυσσίδας άνθρακα, έχει αρχίσει απο πολλά χρόνια στην…Αμερική! Στην Ευρώπη καθυστέρησε λίγο, έως ότου ο Νορβηγός παρασκευαστής του, επέτυχε την μοριακή απόσταξή του, που το καθάρισε απ τα βαρειά μέταλλα..Τώρα πλέον κυκλοφορεί σε φαρμακευτική ποιότητα, και προλαμβάνει πολλές ..κακώσεις του αγγειακού μας συστήματος…

  126. Αν δεν έχεις πρόβλημα, τότε για ποιό λόγο να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα , και μάλιστα μουρουνέλαιο; Αν πάντως θέλεις να πάρεις…κάτι, τότε να πάρεις ιχθυέλαιο, κι όχι μουρουνέλαιο ( δεν υπάρχει πλέον σαν σκεύασμα το μουρουνέλαιο, αλλά το…ΗΠΑΤΟ-ΙΧΘΙΕΛΑΙΟ… που δίδεται τους χειμερινούς μήνες σαν συμπλήρωμα σ αυτούς που έχουν έλλειψη των λιποδιαλυτών βιταμινών A , και D)

  127. Φίλε Ανδρέα,κατ αρχάς εύχομαι περαστικά.
    Η ρήξη ενός τένοντα δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Τα αντιφλεγμονώδη βοηθούν στο κομμάτι του πόνου, όμως δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα σ εκείνο της ..επισκευής του ταλαιπωρημένου χόνδρου., σε αντίθεση με το ιχθυέλαιο που έχει διπλή δράση.Τώρα το σκεύασμα που σου συνεστησαν, όπως θα διάβασες, είναι ένας αιθυλεστέρας, κι οχι φυσικό προϊόν. Προτείνω να πάρεις ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, 2 κουταλιές της σούπας, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΟΥ, και για όσο καιρό χρειασθεί να αποκατασταθεί η κάκωση. Στη συνέχεια, θα κάνεις αιματολογικές εξετάσεις, για να δούμε τα τριγλυκεριδια σου, και την καλή χοληστερίνη, ωστε να τροποποιηθεί ανάλογα η δοσολογία του ιχθυελαίου.

  128. Ανδρέας Λιόντας

    Αγαπητέ Kosmaser, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις συμβουλές σου.

    Πριν από μερικές ημέρες και μετά από ισχυρό πόνο στον ώμο, μου διαγνώστηκε μέσω Μαγνητικής,μερική ρήξη του υπερακάνθιου τένοντα.Ο γιατρός μου σύστησε εκτός από ξεκούραση αναλγητικά και αντιφλεγμονόδη φάρμακα.
    Ένας άλλος γιατρός όμως που του αρέσει και η ολισθική μου είπε αντί για αυτά να πάρω ιχθιέλαιο το οποίο κάνει την ίδια και καλύτερη δράση ως αντιφλεγμονώδες.Πήρε από το φαρμακείο το Οmacor και θα το ξεκινήσω σήμερα το μεσημέρι.

    Ποιά είναι η γνώμη σου και τί δοσολογία να ακολουθήσω,για πόσο διάστημα?Η φαρμακοποιός μου είπε 2 κάψουλες την ημέρα μεσημέρι -βράδυ μετά φαγητού…

    Ευχαριστώ πολύ Ανδρέας,38 ετών.

  129. δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μπορώ να πάρω μουρουνέλαιο? και εάν ναι σε ποιές δόσεις και για πόσο χρονικό διάστημα ευχαριστώ.

    Γίωργος

  130. Φυσικά και βοηθά.Πρέπει να έχεις ομως λίγη υπομονή.Τα αποτελέσματα εξαρτώνται απ το πόσο συνεπής είσαι με τη λήψη του, οπως και με τη ποσότητα που πρέπει να πάρεις. Συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, ή 5-8 κάψουλες τη μέρα,δίνουν αποτέλεσμα σε διάστημα 1-3 μηνών, πάντα με τη προϋποθεση οτι θα ..θυμάσαι να το παίρνεις ανάμεσα στα γεύματα!.

  131. έχω φοβερούς πόνους στην περίοδο (ειδικά την πρώτη μέρα) και έλεγα μήπως βοήθησει. Έχω διαβάσει κάτι σχετικό κι εδώ για τους πόνους της περιόδου.

  132. Αγαπητή Δέσποινα, ήδη είσαι ενήμερη, πιστεύω, για το τί ακριβώς πρέπει να προσέχεις σε τρόφιμα και φάρμακα ( έλεος με τη ναφθαλίνη..),
    Στον μακρύ αυτό κατάλογο , δεν περιλαμβάνονται τα ψάρια νομίζω, πραγμα που σημαίνει οτι δεν ενοχλεί ούτε το…λάδι τους.Θέλεις μήπως να μου…εκμυστηρευτείς τον λόγο που επιθυμείς το ιχθυέλαιο;

  133. Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν εννοούσα να πάρω ιχθυέλαιο για να με βοηθήσει στην έλλειψη ενζυμου. Για άλλο λόγο θέλω να το πάρω, απλώς αναρωτιέμαι μήπως δεν κάνει να πάρω ιχθυέλαιο επειδή έχω μερική έλλειψη ενζύμου G6PD. Όπως δεν κάνει να πάρω ασπιρίνη λόγω ενζύμου, αναρωτιόμουν μήπως δεν κάνει να πάρω ούτε ιχθυέλαιο. Μήπως γνωρίζετε;

  134. Αρη μου, παίρνεις τη σωστή αγωγή. Εν καιρώ, μπορείς να πάρεις ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ κι όχι μουρουνέλαιο, αλλά πριν το πάρεις θα μου στείλεις τα αποτελέσματα απο τις αιμοτολογικές σου εξετάσεις, για να δούμε πόσο ιχθυέλαιο πρέπει να πάρεις..

  135. Για την έλλειψη του ενζύμου, μπορείς να βρείς αρκετά σχόλια στο ιστολόγιο.Για το αν το ιχθυέλαιο βοηθά, σίγουρα, αλλά όχι εκεί που προσπαθείς να το πάς. Μην ασχολείσαι με το θέμα. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις, και πές μου τις τιμές των τριγλυκεριδίων, της..καλής σου χοληστερίνης και της γλυκοζυλιομένης αιμοσφαιρίνης σου.

  136. Φίλε Αντώνη, το ιχθυέλαιο είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα και θα πρέπει να το παίρνεις συνεχώς. Ομως σε τίποτα δεν βοηθά το κάπνισμα και η καθιστική ζωή. Το ιχθυέλαιο δεν θα σε γλυτώσει απ την μελλοντική ΑΟΡΤΟ-ΣΤΕΦΑΝΙΑΊΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ..κι είναι κρίμα να διακινδυνεύσεις μια καλή ποιότητα ζωής, για ένα ..τσιγάρο!

  137. ΕΙΜΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΘΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ Κ ΕΚΑΝΑ 2 ΜΠΑΛΟΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΣΥΚΟΤΙ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ Κ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΑΝΑΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΝΩ Κ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΤΟΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

  138. Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω μερική έλλειψη ενζύμου G6PD. Mπορώ να πάρω ιχθυέλαιο; Κάπου διάβασα στο διαδίκτυο ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αντικαταστήσουν τα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα των κυτταρικών μεμβρανών. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί αραίωση του αίματος και μείωση του χρόνου πήξης. Ισχύει αυτό; Ειδικά εγώ που έχω έλλειψη ενζύμου, μπορεί να έχω πρόβλημα με την πηκτικότητα του αίματος;
    Πόση ποσότητα ιχθυελαίου θα μπορούσα να πάρω ημερησίως;

  139. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΕΙΜΑΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ,ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ(ΠΑΝΚΟΛΙΤΗΣ),ΠΕΡΝΩ ΑΖΑΘΙΟΠΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΑΛΟΦΑΛΚ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ Η ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

  140. Πωλείται στα φαρμακεία, αλλά και δίδεται απο τα ασφαλιστικά ταμεια με απλή συνταγή.Υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα με διάφορες τιμές. Σημειωσε οτι το 90% της παραγωγής ιχθυελαίου , γίνεται απο έναν Νορβηγό παρασκευαστή.

  141. Από που θα μπορούσα να αγοράσω το Max Epa?Εναλλακτικά, ποιό άλλο σκέυασμα υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά που να έχει ανάλογη ποιότητα?

  142. Το αισθησιο-νευρο-βλάστωμα είναι ένας νευρογενής ( τις περισσότερες φορές εντελώς καλοήθης)..όγκος που ξεκινά συνήθως, από την οσφρητική βλεννογόνο, στο άνω μέρος της ρινικής κοιλότητας ,και υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα στο τετρημένο πέταλο.Οπωσδήποτε, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αντιμετωπίζεται με επιτυχια.Δεν ξέρω τι συνέβη στην περίπτωσή σου.
    Όμως η λήψη ιχθυελαίου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟΥ..( αν διαβάσεις προσεκτικά τις αναρτήσεις, θα δείς ότι το μουρουνέλαιο περιέχει βιταμίνες Α και D)..πράγματι βοηθά κάθε φλεγμονή. Θα πρέπει να δείς, με το γιατρό σου πάντα, τι ακριβώς είναι αυτή η φλεγμονή, και πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί..πέραν από το ιχθυέλαιο..

  143. ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ 2009 ΕΚΑΝΑ ΕΝΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΙΣΘΗΣΙΟΝΕΥΡΟΒΛΑΣΤΩΜΑ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΩΝΗ ΣΤΟ ΙΓΜΟΡΙΟ,ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ΄

  144. Φίλε Αλέξανδρε, το ιχθυέλαιο το παρασκευάζει παγκόσμια μία νορβηγική εταιρεία και το διανέμει σ όλο τον κόσμο. Φυσικά το τελικό προϊόν είναι μοριακά καθαρισμένο απο τα βαρειά μέταλλα.Δυστυχώς το καίσιο 137 και 133 απλά ανιχνεύονται και αν συμβή κάτι τέτοιο το προϊόν είναι ακατάλληλο. Εύχομαι να μην συμβή, διαφορετικά , θα γυρίσουμε στην καθημερινή κατανάλωση της ταπεινής σαρδέλλας..

  145. Απαντώ στην πλέον…ουσιαστική ερώτησή σου. Κατ αρχάς πολύ καλά κάνεις, άλλωστε είπαμε η πρόληψη…είναι τα 3/4 της θεραπείας.Η δόση του ΕΡΑ είναι καλή, εάν ο λόγος τριγλυκεριδίων και HDLχοληστερίνης είναι κάτω από 2. Ομως τα 8ο χιλγ.του DHA είναι λίγα, εάν είσαι πάνω απο 50 ετών. Ομως ακόμα κι αν είσαι μικρότερος, το πολύτιμο Δοκοσοεξανοϊκό οξύ, που δεν θα το βρείς πουθενά αλλού, βοηθά στη δομή και ανακατασκευή της μυελίνης, αν έχεις μια ορθολογιστική ζωή. Να τα ξαναπούμε μετά τις εξετάσεις για την δοσολογία.

  146. Αλέξανδρος

    Εδώ και δύο χρόνια παίρνω φαρμακευτικό ιχθυέλαιο σε κάψουλες χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα υγείας. Ανησυχώ όμως πλέον για την ποιότητα των ιχθυελαίων μετά από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία και τη μόλυνση του Ειρηνικού με ραδιενέργεια. Προμηθεύτικα ιχθυέλαιο για το υπόλοιπο έτος, αλλά από εκεί και μετά πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι από που αλιεύονται τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ιχθυελαίου;

  147. Ασφαλώς, αν και προτιμότερο είναι το λάδι, απο πλευράς πρακτικότητας.

  148. εχω ολικη χολ. 211 LDL 150 και HDL 36.τριγλυκεριδια 134 ζαχαρο 93 γλικοζιλιοση 6 και ουρικοοξυ 7,7.
    οι υπολοιπες εξετασεις μου ειναι πολυ καλες(ουρα,λευκα και ερυθρα αιμοσφαιρια χολερεθρινη κτλ.)
    πια ειναι η γνωμη σας για αυτες τις τιμες?
    μπορω να παρω ιχθυελαια σε καψουλα?

  149. Το πρόβλημα είναι παλιό.Κακώς που δεν ζήτησες τη γνώμη του ΜΟΝΟΥ ειδικού στο θέμα σου , που είναι το Νοσοκομείο Συγγρού.Η ακμή είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Εμπλέκονται πάρα πολλά αλληλοσυγκρουόνενα στοιχεία. Θα πρέπει να εκτιμηθούν απο τον ειδικό και να σου δοθεί η κατάλληλη αγωγή με ειδική, ισχυρή αντιβίωση.Τα ιχθυέλαια έρχονται…μετά.

  150. Είμαι 27 χρονων και τα τελευταια 6 χρόνια εχω κατα περιοδους ‘ξεσπασματα’ ακμης στο προσωπο.Οι καψουλες μουρουνελαιου θα βοηθησουν καθόλου?

  151. Πρώτα απ όλα: ισορροπημένη διατροφή. Μετά περπάτημα σε ηλεκτρικό διάδρομο με ταχύτηα 5,5-6,και για 45 λεπτά, και ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή .

  152. Xαιρεται. Ειμαι 40 με μαζα σωματος 26. Exω ολικη χολ/νη 220, καλη 37, κακη 135, τριγλυκεριδια 185.
    Τελευταια προσπαθω να κανω υγιεινη διατροφη και ψιλοτρεχω σε διαδρομο 15′ (κανω πολυωρη καθιστικη ζωη).
    Ειναι καλη ιδεα να παιρνω μια καψουλα(1000mg) ιχθυελαιου την ημερα?

  153. Το μουρουνέλαιο περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, το ιχθυέλαιο όχι. Το μουρουνέλαιο το παίρνουμε για 1-2 μήνες, το ιχθυέλαιο συνεχώς.Απαιτούνται εξετάσεις, για να προσδιορισθεί η δόσις του ιχθυελαίου, και μετά η συνεχής λήψις του, με σωστή διατροφή, περιορίζει φλεγμονές, με συνέπεια την ελάττωση των πόνων , όπου υπάρχουν.

  154. ειμαι μαραθονωδρομος και τωρα τελευταια εχω καποιες φλεγμονες απο πονους στο ισχυο και στις αρθρωσεις.πηρα μουρουνελαιο,κανει καλο?ευχαριστω.υποψην οτι παιρνω και πολυβιταμινες γιατιχρειαζομαι δυναμεις για τις αποστασεις.

  155. Φίλε μου,το λιπαιμιδικό σου προφίλ, αν και όχι πλήρες( δεν μου έγραψες τα τριγλυκερίδια), είναι καλό. Και βέβαια μπορείς να πάρεις ιχθυέλαιο. Αρχικά ενα κουτλάκι του γλυκού, ανάμεσα στα κύρια γεύματα, και θα αυξάνεις την ποσότητα βαθμιαία, ανα 21 μέρες μέχρι τα 4 κουταλάκια, σε διάστημα 63 ημερών. Αρα σε τρείς μήνες θα ξανακάνεις τριγλυκερίδια, καλή κακή χοληστερίνη, ζάχαρο και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, και τότε τα ξαναλέμε..

  156. Η κακη χοληστερινη μου ειναι 130 ,και η καλη 60.. Εδω θελω να πω οτι γυμναζομαι 50 λεπτα την ημερα με γρηγορο περπατημα… Ειμαι 30 ετων. Κανω διατροφη.. δηλαδη το ψωμι ειναι ολικης αλεσεως,δεν τρωω ζαχαρη,δεν πινω οινοπνευματωδη,τρωω μονο κοτοπουλο, βραστο.. ,πρασινα χορτα,ψαρια μονο ψητα..,φρουτα..,ωμα αμυγδαλα,γενικα οτι εχει να κανει με την υγιεινη διατροφη. Και την βιολογικη…Τωρα με αυτα που σας ειπα αν παρω καθαρο ιχθυελεο, θα μπορεσω να ελεγξω, τα συναισθηματα μου, λιγο πιο καλα?και την συγκεντρωση μου??Ευχαρηστω… Οι γενικες εξετασεις αιματος, και ουρων, ειναι στο απολυτο φυσιολογικο..Απλα με αυτα τα στοιχεια που σας ειπα θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε αν θα με βοηθησει το ιχθυελεο στα παραπανω ερωτηματα μου..Και παλι ευχαριστω για την απαντηση, και κατανοηση σας .

  157. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

  158. Το ιχθυέλαιο, οπως διάβασες, έχει μεταξύ των άλλων και, σαν κύριο συστατικό το δοκοσαεξανοϊκό οξύ, που φροντίζει τους νευρώνες..Η κύρια του όμως επίδραση είναι στο ιξώδες του αίματος, το οποίο το κάνει λεπτορευστο, χαμηλώνοντας των αριθμό των αιμοπεταλίων. Αρα καλό θα ήταν να ήξερες , πέραν του δείκτη νοημοσύνης, και την τιμή των αιμοπεταλίων, των τριγλυκεριδίων, της κακής χοληστερίνης και της καλής, για να μπορέσεις να ειξιδικεύσεις τη δόση ιχθυελαίου, που θα πρέπει να παίρνεις.

  159. Καλημερα.. εχω διασπαση προσοχης με παρορμητικοτητα..Ο δεικτης iQ μου einai φυσιολογικος, μετρημενος, σε κλινικο ψυχολογο!! Με ολα τα μεσα που διεξαγεται το τεστ iq.. proforika, γραπτα, και σχεδιαστικα με παζλ, ολα χρονομετρημενα.. Το ιχθυελαιο θα μπορουσε να με βοηθησει σχετικα με την συγκεντρωση μου, την διαθεση μου, και γενικα την ψυχολογια μου?

  160. Η χοληστερίνη ( η ολική) δεν είναι αξιόπιστος δείκτης. Η κακή LDL και η καλή, μαζί με τα τριγλυκερίδια, θα μας πούν για την ποσότητα του ιχθυελαίου, που πρέπει να πάρεις.

  161. ΕΙΜΑΙ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 290 ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ,ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΥΧΘΥΕΛΑΙΟ ΣΕ ΤΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  162. ΕΧΩ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΣΥΓΚEΚΡΙΜMΕΝΑ HASHIMOTO ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΧΑΠΙ Τ4 35mg.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΘΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΜΕ ΚΟΙΛΕΣ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΘΡΙΤΙΔΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΩ ΑΚΟΜΑ.ΜΕ ΣΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ
    ΜΟΥΡΟΝΕΛΑΙΟ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΤΗΣ 7SEAS. ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΜΟΥ

  163. Αγαπητή Αναστασία, προτείνω να χρησιμοποιείς ιχθυέλαιο και όχι μουρουνέλαιο.
    Το τελευταίο το παίρναμε, οι παλιότεροι, οταν μας έλειπαν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Τώρα πλέον τις βρίσκουμε άφθονες παντού. Ετσι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε το συκώτι μας, δεδομένου οτι οι συγκεκριμμένες βιταμίνες αποθηκεύωνται εκεί και περιμένουν να χρησιμοποιηθούν απο τον οργανισμό μας.
    Εξ άλλου οι ποσότητε EPA και DHA που παίρνεις είναι μηδαμινές.
    Το φαρμακευτικό ιχθυέλαιο ΜΑΧΕΡΑ, σε κάθε κουταλάκι του γλυκού περιέχει υπερδεκαπλάσια ποσότητα.
    Είναι σίγουρο οτι θα σε απαλλάξει απο τους πόνους στις αρθώσεις, εντελώς φυσικά, και όχι μόνο..
    Νομίζω έχεις μελετήσει αυτά που λέμε για το ιχθυέλαιο.

  164. Είμαι 33 ετών και παίρνω μουρουνέλαιο για το δέρμα και γιατί με ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις κατά τις αλλαγές του καιρού.Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ τα μουρουνέλαια σχεδόν όλο το χρόνο με διακοπές 1-2 μηνών.Υπάρχει περίπτωση να με βλάψουν στο συκώτι?Αυτά που παίρνω περιέχουν:
    Βιτ Α 800mgRE
    Βιτ D 2,5mg
    Μουρουνελαιο 500mg
    EPA 44mg
    DHA 39mg

  165. Καλημέρα,
    μετά απο εξετάσεις που έκανα
    μου βρήκαν
    Χοληστερόλη(χοληστερίνη) : 244mg/dl
    Ldl-Χοληστερίνη :170mg/dl
    HDL-Χοληστερίνη: 50mg/dl
    Οξαλοξική Τρανσαμινάση (Sgot):34 iu/l
    Πυροσταφιλική Τρανσαμινάση (Sgpt): 35iu/l
    Χοληστερίνη εδώ και 5 χρόνια έχω αυξημένη που κυμαίνεται απο 225-250
    Οι μόνες τιμές που μου βρήκαν στις πρόσφατες εξετασεις ανεβασμένες είναι οι παραπάνω
    Επειδή δεν τρώω καθόλου ψάρια γιατί δεν μου αρέσουν θα μπορούσα να πέρνω καποιο φαρμακευτικό σκεύασμα μουρουνέλαιου σε κάψουλες ή αυτό θα μου προκαλέσει πρόβλημα με τις τρανσαμινάσες που είναι ανεβασμένες?
    Υπάρχει κάποια δοσολογία που πρέπει να προσέξω και εαν ναι ποια
    Ευχαριστώ

  166. Αν η παγκρεατίτιδα, είναι …παρελθόν, και οι τιμές αίματος βρίσκονται σε φυσιολογικά όρια, τότε το λάδι ΜΑΧΕΡΑ, νομίζω οτι θα βοηθούσε πολύ περισσότερο. Εννοείται οτι η ισορροπημένη διατροφή, όπου οι πρωτεϊνες θα είναι κυρίως απο ψάρια, και οι υδατάνθρακες απο λαχανικά και φρούτα, και τα λίπη απο ελαιόλαδο, και θα απουσιάζουν παντελώς η ζαχαρη, το λευκό ψωμί, και οπωσδήποτε τα γλυκά, θα είναι ο κανόνας και όχι η…εξαίρεση..

  167. ΕΙΜΑΙ 29 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΙ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΗΤΙΔΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΑΙΜΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΜΟΝΟ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΑ OMACOR ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΑ (300).ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  168. Η ψωρίαση είναι μιά περίεργη, επίμονη, ιδιότυπη φλεγμονή. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τα αίτια εμφάνισής της. Το πάνδημο..στρες ενοχοποιείται πολύ συχνά.
    Εν προκειμένω, πράγματι το ιχθυέλαιο βοηθά στον περιορισμό κάθε είδους φλεγμονής, με την προυπόθεση να το πάρουμε με εξαιρετική προσοχή ως προς τη δοσολογία, γιατί μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των λιπιδίων μας.
    Ακόμα μια τυχαία λήψη, πιθανόν να μην έχει αποτέλεσμα.
    Θα πρέπει να προσέξουμε, ο λόγος τριγλυκεριδίων προς HDL, να είναι πάνω απο 2 μονάδες.
    Τότε ξεκινάμε με ένα κουταλάκι του γλυκού, σε ένα απο τα μεγάλα μας γεύματα, πάντα ανάμεσα στο φάγητο, και σε μια εβδομάδα βλέπουμε τί μας συμβαίνει.
    Είναι αυτονόητο οτι προσέχουμε το φαγητό μας, Οχι ζάχαρι, άμυλο, trans λιπαρά. Ψάρι με προσοχή στο είδος, κοτόπουλο στήθος βιολογικό. και νερό , πολύ νερό. Φυσικά άσκηση. Διάδρομο καθημερινά, και περπάτημα επικουρικά.

  169. ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Είμαι 35 ετών κι εδώ και 10 χρόνια έχω παρουσιάσει ψωρίαση κατα πλάκας στους αγκώνες, το κεφάλι, τα γόνατα και κατά περιόδους στα νύχια. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη η ψωρίαση εξαφανίσθηκε και επανήλθε 3 χρόνια αργότερα μετά τη διακοπή του θηλασμού στο 2ο παιδί μου.
    Με δεδομενο ότι όλοι οι ψωριασικοί παράγουμε ανεπαρκώς καλσιτριόλη (D3) από τα νεφρά ακολουθώ αγωγή με dovonex στην προσπάθειά μου να αποφύγω σκευάσματα με βάση κορτικούχα. Με την αγωγή αυτή έχω περιορίσει κατά πολύ την επέκταση της ψωρίασης. Αναρωτιέμαι αν το ιχθυέλαιο θα λειτουργήσει επικουρικά στην αντιμετώπιση της νόσου και κυρίως της φλεγμονής που δημιουργεί η ψωρίαση στις πάσχουσες περιοχές και αν ναι ποια είναι η προτεινόμενη δοσολογία.
    Σας ευχαριστώ.

  170. Καλή μου φίλη, πολύ φοβάμαι ότι το ιχθυέλαιο δεν θα σε βοηθούσε σ αυτή τη φάση. Η καταστασή σου είναι πολύ ντελικάτη. Τα λιπαρά οξέα,που περιέχονται στο ιχθυέλαιο, και που διευκολύνουν την ροή του αίματος, αποτρέποντας τη φλεγμονή, θα προκαλούσαν αρκετή επιβάρυνση στα νεφρά σου, ώστε το ώφελος θα εκμηδενίζονταν απο την πιθανή βλάβη. Προς το παρόν , θα περιοριστείς στη φαρμακευτική σου αγωγή και μόνο.Αργότερα, κάποια στιγμή τα ξαναλέμε.
    Φιλικά, Κοσμάς Σ.

  171. ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΜΜΟΚΑΘΑΡΣΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΝΗΡΘΑΝ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΗΝ,ΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ ΤΟ ΚΑΛΙΟ ΕΧΩ ΑΝΕΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΠΕΡΝΩ ΖΕΣΤΡΙΛ ΖΙΛΟΡΙΚ ΡΕΝΑΤΖΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣΦΩΡΟ ΚΑΙ ΣΙΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΙΧΘΙΕΛΑΙΟ?

  172. Αγαπητέ φίλε Τάσο, για να παίρνεις ιχθυέλαιο σημαίνει οτι το έχεις ¨ψάξει¨το θέμα. Τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι : Για ποιό λόγο το παίρνεις; Εχεις υψηλά τριγλυκερίδια; Εχεις χαμηλή την HDL; Εχεις υπερβολικά αιμοπετάλια;
    Ολα αυτά προκύπτουν απ την δόση των 500 mg που αναφέρεις, και που είναι δόση συντήρησης.
    Τωρα σχετικά με το ερώτημαα σου για τις διοξίνες: Ενα φαρμακευτικό ιχθυέλαιο, είναιαπαλλαγμένο απο κάθε επιβαρυντική ουσία (βαρειά μέταλλα κλπ), και προφανώς και απο διοξίνες.Πέρα τούτων φρονώ οτι στις ποσότητες που το χρησιμοποιούμε ( 0,5-3,5 γραμμ τη μέρα), δεν μας δημιουργούν πρόβλημα ειδικά οι διοξίνες, στην υποθετική περίπτωση που υπάρχουν στο ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείς. Δεδομένου τώρα ότι ο Νορβηγός παραγωγός ( σχεδόν αποκλειστικός) που το προμηθεύει παγκόσμια, δηλώνει οτι είναι καθαρό από κάθε πρόσμιξη, γι αυτό άλλωστε του προσδίδεται και ο τίτλος φαρμακεύτικό, μας επιτρέπει να..ελπίζουμε οτι μας λέει την αλήθεια..Μπορείς να το χρησιμοποιείς ..άφοβα. Τα ωφέλη σίγουρα είναι δυσανάλογα ανώτερα ,απο όποιες, αν υπάρχουν, σκιές στην παραγωγή του.
    Στη διάθεσή σου για περισσότερες λεπτομέρειες..

  173. Γράφτηκε τελευταία για την ύπαρξη διοξινών στα ιχθυέλαια.
    Ποια είναι η γνώμη σας, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος στα φαρμακευτικά ιχθυέλαια, τα οποία χρησιμοποιώ τελευταία για προληπτικούς λόγους (500mg την ημέρα).
    Σας παραθέτω σχετική δημοσίευση:

    <>

    Τι θα μου προτείνατε σαν ασφαλή επιλογή;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Φιλικά Τάσος

  174. Γιουλη Οικονομιδου

    Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ..
    ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΙΟΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΜΕ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΓΙΟΥΛΗ

  175. Αγαπητή Μαρία, κατ αρχάς σε ζηλεύω γιατί μένεις στην κοιτίδα της ζωής, την Αιθιοπία, που αγαπώ πολύ για ιδιαίτερους λόγους.
    Τώρα σχετικά με το ιχθυέλαιο.
    Θα πρέπει να ξέρω τις τιμές των:
    τριγλυκεριδίων, της HDL, LDL χοληστερίνης σου, την DHEA-S, την ινσουλίνη σου, την κορτιζόλη,τις τιμές γλυκόζης νηστείας, και καμπύλης του ζαχάρου σου ( μια και παίρνεις μετφορμίνη), όπως και τι άλλα χάπια χρησιμοποιείς.
    Πέρα αυτών, τι είδους ιχθυέλαιο χρησιμοποιείς. Αν είναι φαρμακευτικό, μπορείς να παίρνεις 2-3 κουταλιές της σούπας μεσημέρι βράδυ, πάντα ανάμεσα στα φαγητά , μαζί με λίγο χυμό λεμονιού. Το αν υπερέβεις την ανεκτή, απ τον οργανισμό σου, δόση, θα στο δείξει το φούσκωμα, ή η διάρροια, πράγμα αρκετά σπάνιο.
    Τώρα για να σου λυθη η απορία: Η διαφορά του ιχθυελαίου από το μουρουνέλαιο, που παίρναμε παλιά, είναι οι δύο λιποδιαλυτές βιταμίνες, Α ΚΑΙ D, που περιέχει το μουρουνέλαιο,και που βγαίνουν απ το συκώτι του ιππόγλωσσου, και που σε παρατεταμένη χρήση, συσωρεύεται στο συκώτι σου και το καταστρέφει. Το ιχθυέλαιο βγαίνει απ τη σάρκα λιπαρών ψαριών και σε οποιαδήποτε ποσότητα δεν είναι ηπατοτοξικό.

  176. ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ

    ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΓΟΝΑΤΟ.ΠΗΓΑ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Κ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ Κ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΙΝΩ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ-ΟΠΩΣ Κ ΕΚΑΝΑ.
    Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΣΕ ΥΨΟΣ 2,700Μ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ GLUCOPHAGE 850 ΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Κ ΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ Κ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ ΜΑΖΙ;;; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑ ΗΔΗ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ . ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ; ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ Κ ΟΧΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΩ; Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΦΙΛΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
    ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ-ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ -ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Σχολιάστε