RSS Feed

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για πρώτοι άνθρωποι

 

Τα γονίδια του ανθρώπου και των χιμπατζήδων διαφεουν λιγότερο από 1%, εδώ και 5.000.000 χρόνια σταθερα Τα γονίδια του χιμπαντζή και του ουρακοτάγκου, διαφερουν κατά πολύ περισσότερο.Γενετικά , δεν υπάρχει , ουσιαστικά καμιά διαφορά μεταξύ του πρώτου ανθρώπου πριν 100.000 χρόνια και του σ υ γ χ ρ ο ν ο υ  πολιτισμένου είδους.

Τα γονίδια του ανθρωπίνου είδους

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΕΔΩ 1 εκατ. ΧΡΟΝΙΑ 

Κατά την διάρκεια της Παλαιο-νέο-λιθικής εποχής, πριν 100.000 χρόνια, κοπάδια ζώων περιπλανιόνταν , με τον HOMO SAPIENS να τα ακολουθεί.

Ο νέο-παλαιο-λιθικός άνθρωπος, ήταν ένας παραγωγικός κυνηγός,  μέχρις εξαφανίσεως των θηραμάτων.

Ετσι το κυνήγι, τα φρούτα και τα ινώδη λαχανικά, ήταν το μενού του προγόνου μας Η σύγχρονη ανάλυση των νεο παλαιολιθικών διατροφών, κάνει εμφανές γιατί οι πρώτοι άνθρωποι ήταν τόσο ανεπτυγμένοι σωματικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρώτοι άνθρωποι

 

 

 

Διότι: 

Α) Οι πηγές των υδατανθράκων τους  φρούτα και λαχανικά ήταν εξαιρετικά πλούσιες σε μικροθρεπτικά συστατικά βιταμίνες, μέταλλα και 

Β) Κυρίως κατανάλωναν ΑΠΑΧΟ ΚΥΝΗΓΙ.

Τώρα γεννάται το ερώτημα: Αφού ο νεοπαλαιολιθικός άνθρωπος τρέφονταν τόσο σωστά, με τα σημερινά δεδομένα, ΓΙΑΤΙ ζούσε κατά μέσο όρο 18 χρόνια;  

Απλούστατα γιατί οι συνθήκες διαβίωσής του, ήταν ακρως αντίξοες:

α) σκοτώνονταν απ τα θηράματά του,

β) είχε πολλά και συχνά θανατηφόρα ατυχήματα και  

γ) είχε υψηλό βαθμό θανατηφόρων κολλητικών ασθενειών Στην αρχαία Ρώμη, ο μέσος ορος προσδοκόμενου βίου ήταν 22 χρόνια.Δεν διέφερε ουσιαστικά απ εκείνον του νεο παλαιολιθικού ανθρώπου

Η αρμονική αυτή γενετική και διατροφική κατασταση,  με όλα τα μελανά της σημεία, ουσιαστικά ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ πριν 10.000 χρόνια, με την

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πρώτοι άνθρωποι

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Πριν 10.000 χρόνια προσετέθησαν στη διατροφή του ανθρώπου ,δύο νέα επαναστατικά στοιχεία:

ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ και ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως 10.000 χρόνια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ είναι ελάχιστος χρόνος.

Τα γονίδια- ο γενετικός σχεδιασμός- ενός είδους, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ουσιαστικά μέσα σε 10.000 χρόνια,

οπότε με την γεωργική επανασταση, τα ανθρώπινα γονίδια προσαρμοσθηκαν  μάλλον απρόθυμα και νωθρά στην εισαγωγή των

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ και των ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ στη ζωή των προγόνων μας

Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο είδος είναι γενετικά ανίκανο ή απρόθυμο να αντακριθεί σ αυτά τα τρόφιμα

Ας δούμε τα γαλακτοκομικά. Ολοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε μ ένα ένζυμο που λέγεται ΛΑΚΤΑΣΗ, και που μας επιτρέπει να διασπούμε ΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ ,το γαλακτοζάχαρο δηλαδή .

Σε πολλούς ανθρώπους, η λακτάση σταδιακά μειώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα: να εγκαθίσταται

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ και ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ!

 

ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ στη λακτόζη.

Πριν μόλις 8.000 χρόνια, με τη εξημέρωση των βοοειδών, έγινε γνωστό το ΓΑΛΑ . Κι ένα παγκόσμιο παράδοξο:

Οι μόνοι που ΔΕΝ παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη , είναι οι σκανδιναυοί, οι οποίοι καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες γαλακτοκομικών.Κι όμως, το 80% του υπόλοιπου κόσμου, δεν έχει καταφέρει ακόμη αυτό που κατάφεραν οι σκανδιναυοί. Γι αυτό το 80% του κόσμου, τα προϊόντα γάλακτος, οσα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΥΜΩΣΗ, με την οποία αφαιρείται η λακτόζη, (την τρώνε οι ζυμομύκητες) απλά ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Με τα σιτηρά είναι , περίπου η ίδια ιστορία.Πιθανόν ύστερα από 10-20000 χρόνια ολοι να μπορούν χωρίς πρόβλημά να τρώνε σιτηρά και γαλακτοκομικά

ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ.. δυστυχώ

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: