RSS Feed

Τελικά Προϊόντα Προχωρημένης Γλυκοζυλίωσης, Γλυκοτοξίνες..

 Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

 

A.G.E.Advanced Glycation End Products

Το μαγείρεμα των φαγητών , ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία για την υγεία, από ότι τα ίδια τα φαγητά. Το τηγανισμα, το ψησιμο στα καρβουνα και στη σχαρα τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως τα κρέατα και τα τυριά, Προκαλούν Τη Δημιουργία Μίας ΤάξηςΤοξινών   Που Ονομάζονται   AGE Advanced Glycation End Products

 

 

 

 

Με την ηλικία, η συγκέντρωση των AGE, τείνει να αυξηθεί.Ο κίνδυνος από τις ¨γλυκοτοξίνες  επιδεινώνεται από το γεγονός ότι αυτές αποτελούν έναν ύπουλο εχθρό που τους παραπλανεί.

Δίνουν στα φαγητά οσμή και γεύση που προσελκύουν , αυξάνοντας έτσι την πρόσληψη και συγκέντρωση τους στον οργανισμό. 

Η αύξηση της διαθεσιμότητας και κατανάλωσης φαγητών πλούσιων σε AGE  γλυκοτοξίνες,  συσχετίζεται με την επιδημία και την αυξανόμενη συχνότητα των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

 

 

 

Μια έρευνα από την ιατρική σχολή Mount Sinai των Ηνωμένων Πολιτειών, εριξε φως στο πρόβλημα των τοξινών AGE  παρακολουθωντας 172 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 18-45 ετών και 60-80 ετών.Τα ευρήματα προβληματίζουνΤα επίπεδα στο αίμα των τοξινών AGE ήταν κατά 35% ψηλότερα σε άτομα  64 ετών και άνω,σε σύγκριση με άτομα νεότερα των 45 ετών.Ακόμη και υγιείς, νέοι άνθρωποι  ειχαν στο αίμα τους υψηλές συγκεντρώσεις  AGE, όπως  και εκεινοι με  με διαβήτη. Αυτό δημιουργεί την υποψία ότι η παρατεταμένη, διαχρονική έκθεση στις γλυκοτοξίνες που αρχίζει ενωρίς στη ζωή,  επιταχύνει την έναρξη ασθενειών Όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση φαγητών πλούσιων σε τοξίνες AGE, τόσο ψηλότερα ήταν τα επίπεδα των τοξινών αυτών στο αίμα των εθελοντών και τόσο ψηλότεροι ήταν στο αίμα τους οι βιολογικοί δείκτες¨φλεγμονής ¨όπως η πρωτεΐνη CRP  C αντιδρώσα  πρωτεΐνη

 

 

 

 

Η συγκέντρωση στο αίμα των εθελοντών  των τοξινών AGE, δεν είχε σχέση με τη συνολική ποσότητα των θερμίδων, των λιπών και του ζαχάρου που κατανάλωναν αλλά με την ποσότητα AGE που περιείχε διατροφή τους Αποδεικνύεται σημαντικό, οι καταναλωτές  να γνωρίζουν τις πραγματικότητες σε σχέση με τα φαγητά που προτιμούν και τρώνε συχνότερα.

Όπως τους δίνονται πληροφορίες για τη χοληστερόλη, το αλάτι, τα τρανς και κορεσμένα λίπη, με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να ενημερώνονται  και για τις γλυκοτοξίνες AGE.

 

 

 

Η υπερβολική κατανάλωση τηγανητών φαγητών ή ψητων στα κάρβουνα αυξάνει τη συγκέντρωση των γλυκοτοξινών στο αίμα, και δεν επιτρέπει στην άμυνα του οργανισμού μας να τις αδρανοποιεί στο βαθμό που επιβάλλεται.Έτσι συσσωρεύονται, δημιουργούν προβλήματα στο ανοσολογικό σύστημα και προκαλούν  φλεγμονή. Απαξ και οι τοξίνες AGE εγκατασταθουν στον οργανισμό, δύσκολα φεύγουν ή εξουδετερώνονται.

Ο κορεσμός των μηχανισμών εξουδετέρωσης τους και η αύξηση της πρόσληψης λόγω  ελκυστικότητας που δίνουν στα φαγητά, δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αύξησης  της συσσώρευσης τους στο σώμα μας.

Διαχρονικά η κατάσταση αυτή, οδηγεί στη γένεση ασθενειών και σε επιτάχυνση της γήρανσης. Επισημαίνεται ότι η  αύξηση  της ηλικίας, δημιουργεί  δυσκολίες στους μηχανισμούς καθαρισμού του σώματος από τις γλυκοτοξίνες. Αυτό ίσως να σχετίζεται και με τη μείωση της νεφρικής  λειτουργίας που παρατηρείται στους ηλικιωμένους.

Έτσι βλέπουμε ότι οι τοξίνες AGE, είναι επικίνδυνες τόσο στους νέους όσο και στους ηλικιωμένους.Οι ειδικοί αρχίζουν να ζητούν όπως στις ετικέτες των τροφίμων να αναγράφεται ,μαζί με τις άλλες διατροφικές πληροφορίες ,και το περιεχόμενο τους σε γλυκοτοξίνες. Ταυτόχρονα, είναι καλό οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι μερικοί τρόποι ετοιμασίας   των φαγητών στον ατμό, βράσιμο, σιγανό ψήσιμο στην κατσαρόλα, μπορούν να προσφέρουν πολλά διότι  ελαχιστοποιούν την πρόσληψη AGE.

Ετοιμάζοντας τα φαγητά σε χαμηλές θερμοκρασίες  και διατηρώντας ικανοποιητικό επίπεδο νερού σε αυτά, μπορούμε να μειώνουμε κατά πολύ τη σύνθεση τοξινών.Έχει υπολογιστεί ότι η μείωση κατά 50% της πρόσληψης τοξινών AGE, θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην υγεία και τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν τεστ αίματος ρουτίνας για να γνωρίζουμε ποια είναι τα επίπεδα AGE στο αίμα μας.Ούτε και υπάρχουν φάρμακα για τη μείωση  τους.Έτσι σήμερα, η καλύτερη άμυνα που έχουμε κατά των γλυκοτοξινών αυτών, είναι ο τρόπος   ετοιμασίας των φαγητών και η μείωση της πρόσληψης φαγητών πλούσιων σε αυτές.Και είναι καλύτερα να ξέρουμε από τώρα παρά όταν θα είναι πολύ αργά για ένα τόσο σημαντικό κίνδυνο για την υγεία που σχετίζεται με τη διατροφή.

 

Ας μην ξεχνούμε λοιπόν ότι εάν τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητών που έχουν τηγανισθεί, ψηθεί στα κάρβουνα ή στη σχάρα,σημαίνει ότι προσ λαμβάνουμε και συγκεντρώνουμε στο σώμα μας, ψηλότερες ποσότητες τοξινών AGE που μπορεί να είναι από ένα σημείο και μετά,  αιτία έναρξης σοβαρών ασθενειών.

Κλεινοντας επισημειωνω πως Τελικά Προϊόντα Προχωρημένης Γλυκοζυλίωσης, Γλυκοτοξίνες. Επίσης δημιουργούνται ,όταν τρόφιμα υποβάλλονται σε διαδικασίες αποστείρωσης  ή  παστερίωσης. 

Μακαρι να εφαρμοζατε τα παραπανω στην καθημερινοτητα σας. Θα γλυτωνατε απο μελλοντικα βασανα

Χαιρετε.

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. O ατμομάγειρας, σέβεται τα τρόφιμα ! Δοκιμάστε σολωμό στον ατμό, με φρέσκο παρθένο λάδι και μια πράσινη σαλάτα..Είναι πραγματική ευεργεσία για το ταλαιπωρημένο γαστρεντερικό μας σύστημα. Ξεχάστε για λίγο καιρό τη μεταλαγμένη πατάτα και το ψωμί που ζυμώνεται με..υπερχλωριωμένο νερό και 4ης κατηγορίας, αγνώστου προέλευσης άλευρα, και προσπαθείστε να μάθετε να φτειάχνετε μόνη σας το ψωμάκι σας, με φιλτραρισμένο νερό, καλής ποιότητος μαλακό αλεύρι, πίτουρα σταριού, κριθαριού και σίκαλης, μαζί με 2 κουταλιές νιφάδες βρώμης , κι άφθονο σουσάμι…Είναι γευστική πανδαισία σας βεβαιώνω…

  2. Γεια σας!
    Μου αρεσε πολυ το αρθρο σας, απλα θα ηθελα να ξερω εαν τελικα μονο τα βραστα η στον ατμο μαγειρεμενα φαγητα ειναι τα πιο υγιεινά?
    Ευχαριστώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: